Κάτω στον Πειραιά

Τρεις δήμοι του Πειραιά (Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλός) και αρκετοί της δυτικής Αθήνας (Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι κ.λπ.) «φιλοξενούν» τέτοια καλώδια που μεταφέρουν ρεύμα της τάξης των 150.000 βολτ! Τον συντονισμό της προσπάθειας έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν οι εκάστοτε κυβερνήσεις όλο να λένε πως θα υπογειοποιήσουν τα καλώδια κι όλο να τα αφήνουν… στον αέρα! Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι πριν από 5 χρόνια ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει ότι θα υπογειοποιηθούν τα καλώδια και μάλιστα ότι είχαν διασφαλιστεί και οι πόροι, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.

Να σημειώσουμε ότι έναυσμα για τη… σταυροφορία κατάργησης των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υπήρξαν οι αντιδράσεις που προκάλεσε στους δημάρχους των δυτικών συνοικιών η έλλειψη της παραμικρής αναφοράς για το θέμα αυτό από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όταν παρουσίασε το πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ανάπτυξη της Αθήνας!

// Αν δεν ήταν τα σκουπίδια πρώτο θέμα συζήτησης στον Πειραιά τις τελευταίες ημέρες, θα ήταν σίγουρα οι εκλογές! Γιατί κάθε μέρα που περνάει, όλο και κάποιο όνομα προβάλλει ή αυτοπροβάλλεται στο… πάνελ των υποψηφίων δημάρχων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης της ΝΔ Ασπασία Αλυγιζάκη να δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι… βολιδοσκοπείται για υποψήφια δήμαρχος και τον υπεύθυνο ΤΑ της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο να δηλώνει στη σύσκεψη των αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ για τον «Καλλικράτη», πως αν εκλεγεί δήμαρχος θα παραιτηθεί απ’ όλες τις θέσεις που κατέχει για να αφιερωθεί στον Πειραιά!

Οι δηλώσεις αυτές μόνο ηρεμία δεν προκαλούν στα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ στην πόλη, που διαπιστώνουν ότι γίνονται διαβουλεύσεις για την περιοχή τους ερήμην τους και αισθάνονται ότι βρίσκονται στο… περιθώριο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Π. Φασούλας είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο και για τον λόγο αυτόν είναι αποφασισμένος να κάνει θεαματικές κινήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

// Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει σε ειδική εορταστική εκδήλωση το Γ΄ Διαμέρισμα, την Τρίτη στις 7 το βράδυ, στο νεοκλασικό του κτίριο στην οδό Δημ. Φαληρέως 5 στο Νέο Φάληρο. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η πρόεδρος Αθηνά Αφεντούλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας Π. Πατεάκος και η πρόεδρος Πολιτισμού Φλώρα Καλλιγά-Μαράτου. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

// Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών του δράσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του εορταστικό πενθήμερο, εν όψει της Καθαρής Δευτέρας, από 12-16/2/2010, στο ξενοδοχείο «Stefania Holiday Resort», στην Αμάρυνθο Εύβοιας. Πέρα απ’ αυτό όμως, ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης, βρίσκεται καθημερινά στη Νίκαια, στα γραφεία της Κίνησης που έχει δημιουργήσει, όπου τον επισκέπτονται πολλοί Νικαιώτες που τον γνωρίζουν από παλιά, γιατί είναι γέννημα θρέμμα της πόλης, και του αναφέρουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, τα οποία προσπαθεί μέσω των γνωριμιών και των επαφών του να επιλύει.

// Εντυπωσιακό, μεγαλόπρεπο και επιβλητικό είναι το κρουαζιερόπλοιο «MSC Splendida» της MSC Cruises, που κατέπλευσε την περασμένη Τρίτη στον Πειραιά και παρουσιάστηκε στον ναυτιλιακό, στον τουριστικό και στον οικονομικό κόσμο της Αττικής.

Το πλοίο, που είναι το μεγαλύτερο και το νεώτερο της εταιρείας, έχει χωρητικότητα 4.000 επιβατών και διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός υπερλούξ ξενοδοχείου.

Η ισχυρή κατασκευή του το καθιστά απόλυτα ασφαλές, ενώ η ταχύτητά του (22 μίλια την ώρα) του επιτρέπει να εμπλουτίζει το ταξίδι του με πολλούς προορισμούς. Αν και όποιος μπει μέσα σ’ αυτό το πλοίο δεν θα θέλει να είναι… σύντομο το ταξίδι του.

// Κοσμοσυρροή έχουμε τελευταία στο μαγαζί του Γιάννη Μαστρονικόλα, στην πλατεία Καρπάθου, όπου πολλοί γνωστοί και φίλοι πάνε να του ευχηθούν την καλή χρονιά. Σʼ όποιον πηγαίνει, μαζί με το γλυκό που κερνάει πάντα, δίνει και ένα καταστατικό του σωματείου «Παρέμβαση για τον Πειραιά», που έχει υπό ίδρυση, για να γραφτούν μέλη! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…


Σχολιάστε εδώ