Ασκήθηκε δίωξη για τα «τοξικά» ομόλογα

Ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Citibank για τη διάθεση των «τοξικών» προϊόντων της Lehman Brothers στην Ελλάδα, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει στις 13/4/2009 145 πελάτες της κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Citibank International Pic, του κ. Χρήστου Βασιλειάδη, γενικού διευθυντή της Citibank Ελλάδος, και κατά παντός υπευθύνου.
Τα προϊόντα αυτά η τράπεζα τα παρουσίασε στους πελάτες της ως ασφαλή και εγγυημένα, πιστοποιημένα από το FSA και τους απέκρυψε το γεγονός της υποβάθμισης της Lehman Brothers, που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν από την πτώχευσή της, με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση του αμερικανικού ομίλου.
Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τους βρετανούς υπηκόους του ΔΣ της Citibank, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία.
Η δικογραφία για απάτη διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα διαχειριστεί την υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ασκείται ποινική δίωξη σε τράπεζα στην Ελλάδα ύστερα από την υπόθεση Κοσκωτά.


Σχολιάστε εδώ