OΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Αρκετές τάξεις αρνούνται να δίνουν απόδειξη. Από την ταβέρνα, το ταξί, το περίπτερο, τα βενζινάδικα, τις λαϊκές. Αλλά γιατί να μην κάνουν το ίδιο και οι άλλες επιχειρήσεις; Που σήμερα αν δεν βγάλουν τιμολόγιο, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα και με ρίξιμο των βιβλίων τους.
Πίσω από τις διάφορες δικαιολογίες που προβάλλουν για να μην εκδίδουν αποδείξεις βρίσκονται η φοροδιαφυγή, η απόκρυψη εισοδήματος, που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι… Διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο να μην κόβουν αποδείξεις.
Όμως κάποια στιγμή όλα έχουν ένα τέλος. Όταν μάλιστα δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγορίες επαγγελματιών. Οι μεν να δίνουν απόδειξη και οι δε να αρνούνται. Ή θα κόβουν ΟΛΟΙ απόδειξη ή κανένας. Το κλίμα πάντως έχει δημιουργηθεί. Και ο κόσμος άρχισε να ζητάει αποδείξεις. Κατάλαβε ότι είναι προς το συμφέρον του. Κι αυτό, θα πρέπει να το παραδεχθούμε, είναι επιτυχία της κυβέρνησης, που έβαλε το θέμα στο τραπέζι. Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι… Και αν θα αποκτήσει ορμή και μονιμότητα, θα εξαρτηθεί από τις διαδικασία συγκέντρωσης των αποδείξεων, που θα πρέπει να είναι απλούστατη και δεν θα φορτώνει ταλαιπωρία και έξοδα για… λογιστή, οπότε δεν θα έχει όφελος-κίνητρο ο πολίτης για να κάνει τον… φοροεισπράκτορα. Γι’ αυτό και οι «σοφοί» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα πρέπει να… τετραγωνίσουν τον κύκλο, να βρουν τη λύση. Και να δίνουν και μπόνους στους πολίτες ανάλογα με τον αριθμό των αποδείξεων που θα συγκεντρώνουν. Και παράλληλα να γίνονται έλεγχοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στα καταστήματα, ενισχύοντας τα απαραίτητα συνεργεία με προσωπικό από τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες όπου πλεονάζει.


Σχολιάστε εδώ