Φροντίζει για το μέλλον των απογόνων του…

Γιατί έγιναν αυτές οι δηλώσεις; Είναι γεγονός ότι ο πλέον των 90 ετών πρώην πρωθυπουργός της τριετίας 1990 – 1993 αρέσκεται από καιρού εις καιρόν να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Δικαίωμά του. Ενδιαφέρεται τόσο πολύ να καταφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου να διασώσει τη χώρα από την οικονομική κρίση;
Θα είχε τις ίδιες απόψεις εάν η Ντόρα είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ; Οι ευφυέστεροι των συμπολιτών μας απαντούν «ασφαλώς όχι». Μετά την ήττα του το 1993, την περίοδο της αδύναμης Νέας Δημοκρατίας του Έβερτ, δεν πολυέκανε δηλώσεις – δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως όταν η ΝΔ άρχισε να βελτιώνει τη θέση της με τη δυνατή αντιπολίτευση του Κώστα Καραμανλή, ξανακτυπούσε και τότε, για ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής Σημίτη.
Με κατάλληλο τρόπο, βοηθούσε τον Σημίτη κατά του καραμανλικού κόμματος. Τώρα πάλι, μετά την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και την αξιόλογη προσπάθεια εξυγίανσης και αναγέννησης της ΝΔ, σπεύδει με συμβουλές προς το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου. Θα πρέπει πάντως να του αναγνωρίσουμε ότι παραμένει διαχρονικά τετραπέρατος, φροντίζων το πολιτικό μέλλον των απογόνων του. Δικαίωμά του και αυτή η προσπάθεια.
Δημήτρης Ελεύθ. Παυλίδης
Πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας


Σχολιάστε εδώ