Φακέλωναν οι Άγγλοι τους έλληνες πολιτικούς!

Έφθασαν μέχρι του σημείου να… κατασκοπεύουν τον Καραμανλή στα καταστήματα του Λονδίνου, πού πήγε και τι παπούτσια και κοστούμια αγόρασε!
Όπως και για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ποια η αιτία της παραίτησης του Σημίτη το 1979, ακόμη για τις σχέσεις του Καραμανλή με γυναίκες, όπως και για το ποιος ήταν ο Ανδρέας.
Δηλαδή τύφλα να ‘χει το παρακράτος του 1960! Και η Ασφάλεια που φακέλωνε τους… αντιφρονούντες…
Λέξη όμως δεν υπάρχει σ’ αυτά τα περιβόητα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα δικά τους παιχνίδια στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Κυπριακό, παρότι είναι γνωστό ότι μακρύς ήταν ο αγγλικός δάκτυλος στην περιοχή μας. Και αν από το 1956 η Κύπρος συνεχίζει να ζει το μεγάλο δράμα της, αυτό οφείλεται στους… φίλους και συμμάχους μας Άγγλους.
Προκαλεί όμως απογοήτευση η αποκάλυψη της φτώχειας της δουλειάς που έκαναν οι άγγλοι πράκτορες και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα. Αν διάβαζαν εφημερίδες εκεί στο Φόρεϊν Όφις, περισσότερα θα ήξεραν και μάλιστα από πρώτο χέρι… Και ασφαλώς τις… πληροφορίες οι εδώ διπλωμάτες τους και οι πράκτορές τους από τις εφημερίδες τις μάθαιναν…
Κάπου όμως έβαζαν και το χεράκι τους και πληροφορούσαν λαθεμένα το Φόρεϊν Όφις ότι «ο βασικός στόχος του Καραμανλή είναι να ΜΗ μεταπηδήσει στην Προεδρία αλλά η συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση του 1980-’81» και ότι «ίσως προσφύγει σε εκλογές πριν από το τέλος του 1980», όπως έγραφε ο βαθιά νυχτωμένος επικεφαλής της Διεύθυνσης Νότιας Ευρώπης Τίμοθι Ντάουντ.
Φακέλωμα
Κατά πόδας παρακολουθούσαν τον Κων. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο. Η αξιωματούχος του Φόρεϊν Όφις Μπρετ Μπρουκς σημειώνει:
«Συνέλεξα ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ, που συνόδευαν τον Κ. Καραμανλή.
Ο Καραμανλής πέρασε το πρωινό της πρώτης του μέρας στο Λονδίνο κάνοντας ψώνια. Πήγε στο κατάστημα Σίμπσονς και αγόρασε παπούτσια και στο κατάστημα Μπέρμπερις για ενδύματα».
Σε επιστολή στις 3 Αυγούστου 1979 ο άγγλος πρέσβης πληροφορεί το Φόρεϊν Όφις ότι:
«Ο Καραμανλής θεωρεί τη Βλάχου και τη βασίλισσα Φρειδερίκη τις πλέον υπεύθυνες για την απώλεια της πρωθυπουργίας από τον ίδιο», κάτι που στην Ελλάδα ήξερε και η… κουτσή Μαρία… Υπό παρακολούθηση και η κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη. Ο πρέσβης κ. Σάδερλαντ πληροφορούσε το υπουργείο του:
«Γνωρίζω ότι η κ. Μητσοτάκη πήγε στα τέλη του περασμένου έτους για ψώνια στο Λονδίνο και έμενε στο (ξενοδοχείο) ”Claridge’s”. Πέρασε πολύ καλά και σίγουρα θέλει να ξαναπάει».
Για τον σύζυγο, τον Κώστα Μητσοτάκη, ο άγγλος πρέσβης έγραφε σε επιστολή του:
«Ο Μητσοτάκης, ο υπουργός Συντονισμού, έχει επανειλημμένως ξιφουλκήσει με άλλους ανώτατους υπουργούς της κυβέρνησης. Πολλοί τον θεωρούν συμφεροντολόγο και ίσως διεφθαρμένο, οι παρούσες οικονομικές δυσκολίες έχουν βλάψει τη δημόσια εικόνα του».
«Δημαγωγός…»
Και καταλήγουν:
«Ένας δημαΕκτενές και το φακέλωμα του Ανδρέα στα χαφιέδικα αρχεία του Φόρεϊν Όφις. Πρόκειται, γράφουν, για έναν άντρα «ακραία φιλόδοξο και καιροσκόπο, ο οποίος πιστεύει μονάχα στη μοίρα την οποία έχει κληρονομήσει και του ανήκει», τη μοίρα να κυβερνήσει την Ελλάδα. Ότι «πέρασε 20 χρόνια ως αμερικανός πολίτης, υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, παντρεύτηκε Αμερικανίδα, έστειλε τους γιους του σε αμερικανικές στρατιωτικές ακαδημίες» και «είναι ο πιο σκληρός αντιαμερικανιστής του ελληνικού πολιτικού συστήματος».
γωγός που διαθέτει τη δυνατότητα εντυπωσιακών δημόσιων παρουσιών, είναι σκληρός πολιτικός μαχητής, όμως εκτός από αυτά διαθέτει και απεριόριστη προσωπική θέρμη και ειλικρίνεια, είναι λαμπρός οικονομολόγος πέραν των συνηθισμένων προτύπων των ελλήνων πολιτικών, γεγονός που κάνει πολλούς να τον υποψιάζονται».


Σχολιάστε εδώ