Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν στον ΕΔΟΕΑΠ

Τρέχει και δεν φτάνει τώρα η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ από την κατακραυγή ασφαλισμένων και συνταξιούχων που έχουν ξεσηκωθεί και είναι αντιμέτωποι με τις αυθαιρεσίες της.
Από προχθές, μετά την κατάργηση του επιδόματος στους συνταξιούχους και την ανατροπή της συμπληρωματικής ασφάλισης των συζύγων ασφαλισμένων, πετσοκόβεται και το επίδομα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που αφορά τα παιδιά μας.
Με μυστική απόφαση που ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2009, όποιος ασφαλισμένος έχει οικογενειακό εισόδημα (δηλ. και οι δύο σύζυγοι μαζί) πάνω από 50.000 δεν δικαιούται πλέον το επίδομα, ενώ σε περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος έως 40.000 γίνεται περικοπή 50 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες αποφάσεις δυστυχώς μόνο η Τζώρτζια Κοντράρου μειοψηφούσε!
Στο μεταξύ, για αύριο Δευτέρα συνταξιούχοι και άλλοι ασφαλισμένοι, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων τους έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες και οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων αναγκάζουν ήδη τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα μήπως και βρει τρόπο να τα μαζέψει.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων προτείνει έκτακτη γενική συνέλευση και επιμένει ότι το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι οι παροχές, που αντί να περικοπούν πρέπει να βελτιωθούν.
Το πρόβλημα είναι τα εκατομμύρια ευρώ από εισφορές και αγγελιόσημο που δεν εισπράττονται και οι σπατάλες, αλλά και οι αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου.


Σχολιάστε εδώ