Τίμησε την οικογένεια Λαμπράκη ο Κώστας Πυλαρινός

Με προσοχή και σύνεση προχώρησαν οι αλλαγές στους «Φίλους της Μουσικής» μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.
Ό,τι δεν έκανε ο Ψυχάρης, το έκανε ο Κώστας Πυλαρινός, που εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στη θέση που κατείχε ο Χρήστος Λαμπράκης.
Με δική του πρωτοβουλία, σ’ ένα δείγμα ηθικής γραφής, το ΔΣ επέλεξε τον ανιψιό του Λαμπράκη, Μανόλη Σαββίδη, φιλόλογο, ως νέο μέλος για να καλύψει τη θέση του θείου του ως μέλους, ενώ με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού πρότεινε η Λένα Σαββίδη να καταλάβει τη θέση του αδελφού της Χρ. Λαμπράκη στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής.
Μετά την εκλογή τού ως τώρα αντιπροέδρου Κώστα Πυλαρινού στη θέση του προέδρου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», που κατείχε ο Λαμπράκης, το ΔΣ εξέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου τον επίτιμο σύμβουλο Επικρατείας Πέτρο Χριστόφορο και το στέλεχος από χρόνια του «Βήματος» Στάθη Ευσταθιάδη, μέλος του ΔΣ, στην κενή θέση του Αρντάλ Μαντικιάν.
Μετά τις αλλαγές αυτές, η σύνθεση του ΔΣ διαμορφώνεται ως εξής: Κωνσταντίνος Πυλαρινός (πρόεδρος), Πέτρος Χριστόφορος (αντιπρόεδρος), Ιωάννης Μαρίνος (γραμματέας), Γιώργος Αϊδίνης (ταμίας), Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, Πάνος Δημαράς, Στάθης Ευσταθιάδης, Ιωάννης Μάνος, Πωλίνα Πεταλωτή, Νίκος Πετρόπουλος και Μανόλης Σαββίδης, μέλη.
Εξάλλου η θέση του Λαμπράκη στο Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» καλύφθηκε από την άλλη αδελφή του, την Άννα Λαμπράκη, αρχαιολόγο, και η σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής: Κωνσταντίνος Πυλαρινός (πρόεδρος), Άννα Λαμπράκη (αντιπρόεδρος), Άρης Γαρουφαλής (γραμματέας), Άγγελος Δεληβορριάς (ταμίας) και Γιώργος Κουρουπός (μέλος).


Σχολιάστε εδώ