Σχέδιο των μεγάλων σταθμών για φυγή από Nova!

Νέο πεδίο μάχης γύρω από τη NetMed NV. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας αναζητούν τρόπους να σπάσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι για την επ’ αμοιβή μετάδοση του δορυφορικού σήματός τους. Στόχος, η ομαδική μεταφορά στο υπό δημιουργία δορυφορικό μπουκέτο του HellasSat από τον ΟΤΕ. Η θυγατρική του εταιρεία HellasSat, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα το Conn-x TV, με δίκτυο σε 60 πόλεις σε όλη τη χώρα, έχει εξασφαλίσει κάποια λίγα -συγκριτικά με τη Nova- δικαιώματα αθλητικών γεγονότων.
Μια πιθανή μαζική αποχώρηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας από τη Nova προς τον HellasSat εκτιμάται ότι θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη NetMed, καθώς αν στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη έχει κατά κύριο λόγο συνδρομητές που παρακολουθούν τους αγώνες της SuperLeague, στην υπόλοιπη χώρα οι πελάτες επιλέγουν τη Nova εξαιτίας των προβλημάτων στην τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών. Παράλληλα, η σταδιακή -όσο και προβληματική- ανάπτυξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπορεί να δημιουργήσει, μέσω και της Digea, ένα ανταγωνιστικό δίκτυο της Nova.
Την ίδια ώρα, η NetMed εξακολουθεί να πλήττεται από την παράνομη παρακολούθηση των προγραμμάτων της από χρήστες που διαθέτουν «σπασμένες» κάρτες με τους κωδικούς κλειδώματος του σήματός της.
Εκτιμάται πως μια τέτοια κάρτα μπορεί να στοιχίζει από 40 έως 150 ευρώ, ανάλογα με το πόσο συχνά είναι σε θέση η Nova να αλλάζει τους κωδικούς.
Δηλαδή, υπάρχουν ακόμη και σήμερα, και μετά τη σύλληψη των τριών που κατηγορούνται για πειρατεία επί των προγραμμάτων της Nova, πρόσωπα που «σπάνε» τους κωδικούς πρόσβασης και παρέχουν σε πολύ κόσμο έναντι, αναλογικά, μικρότερου ανταλλάγματος τα τηλεοπτικά της προγράμματα.


Σχολιάστε εδώ