στα ενδότερα των ομάδων

=Τον έσωσαν προσωρινά τον Ζίκο τα τρομερά λάθη του Χενκ Τεν Κάτε στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, αλλά το μέλλον του στον Πειραιά ήταν προδιαγεγραμμένο από το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Από εκείνη την ημέρα άρχισε η αποδόμηση του Βραζιλιάνου για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους.
=Κάποιοι στον Πειραιά σχολίασαν αρνητικά τον προπονητή της ομάδας επειδή έβγαζε φωτογραφίες στους οπαδούς. Ήρθε έπειτα και εκείνη η φωτογράφησή του με χλαμύδες και στο περιβάλλον του Σωκράτη Κόκκαλη άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά τον Ζίκο και να λένε για έλλειψη σοβαρότητας.
=Αγωνιστικά τα στελέχη της ομάδας ενοχλήθηκαν από την αντικατάσταση του Λεντέσμα σε ένα ματς που οι αντίπαλοι μέσοι έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι. Με την αντικατάσταση του Αργεντινού οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ουσιαστικά δίχως αμυντικό μέσο και αυτό τους κόστισε στη φάση του δεύτερου γκολ.
=Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, βέβαια, είχε εντυπωσιαστεί από την προσωπικότητα του Βραζιλιάνου. Πρόκειται, άλλωστε, για τεράστιο όνομα με αναγνωρισιμότητα σε κάθε μέρος του πλανήτη.
=Για τον Κόκκαλη άρχισε να διαφοροποιείται η κατάσταση μετά την γκέλα στα Γιάννινα. Ήρθε, όμως, η νίκη επί του Παναθηναϊκού και λειτούργησε ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Ζίκο.
=Η σχέση τους, ωστόσο, είχε κλονιστεί από τις συζητήσεις για τον Ντιέγκο Σόουζα. Ενώ ο Ζίκο εμφανιζόταν να απαιτεί από τους συνεργάτες τού Κόκκαλη την απόκτηση του 24χρονου συμπατριώτη του, όταν συναντήθηκε με τον εργοδότη του έδειξε ότι δεν καιγόταν και τόσο, επειδή «μπορούμε να βρούμε πιο γρήγορο παίκτη», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.
=Το πολυήμερο ρεπό έκανε ακόμα πιο δύσκολη και περιόρισε αισθητά την επικοινωνία Κόκκαλη – Ζίκο. Ήρθαν και οι δύο ήττες από Άρη και ΑΕΚ που ουσιαστικά έσβησαν το… καντήλι του βραζιλιάνου τεχνικού.
=Από το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», άλλωστε, ακούστηκαν πολλά για τον Ζίκο. Αποκορύφωμα η ατάκα του Γιάννη Χρυσικόπουλου, ότι «καλύτερα που δεν πήραμε τον Μπεν Αρφά, γιατί θα τον άφηνε στον πάγκο και θα έβαζε αριστερό χαφ τον Ντομί και τον Λεονάρντο».
=Για να καταλάβει κάποιος πόσο άλλαξαν τα πράγματα με τον Ζίκο, αρκεί η αποκάλυψη ότι ακόμα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης που τον έφερε στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες ασκούσε σκληρή κριτική σε κάθε ενέργεια του βραζιλιάνου τεχνικού.
=Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Ζίκο
έχασε κάθε στήριγμά του μέσα στην ομάδα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όμως, έπεσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
=Ο Βραζιλιάνος, όπως, υποστηρίζουν στελέχη του Ολυμπιακού, έδειξε με τις απαντήσεις του ότι αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» ως… αργομισθία. Κάτι που έφτασε στα αυτιά του Κόκκαλη, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης ήταν έξαλλος στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με την Ελλάδα.
=Η ήττα από την ΑΕΚ και οι πέντε βαθμοί διαφοράς που χωρίζουν πλέον τον Ολυμπιακό από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό θα καταστήσουν υποχρεωτική την απόκτηση από τους «ερυθρόλευκους» τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτων παικτών. Διότι μόνο έτσι θα ηρεμήσει ο κόσμος και θα αποτραπεί η επίθεση προς τον Κόκκαλη.
=Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μοιάζουν με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ακόμα και χθες έγιναν προτάσεις από οργανωμένους να αρχίσουν στο ματς με τη Λάρισα τα συνθήματα του στιλ «εεεό αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».
=Η ατμόσφαιρα είναι γνωστή στον Κόκκαλη, ο οποίος τη δεδομένη χρονική περίοδο θέλει τον κόσμο συσπειρωμένο στην προσπάθεια για κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Αν και όπως λένε στο Λιμάνι, «ακόμα και δεύτεροι να βγούμε, με τη βαθμολογία που έχουμε θα μπούμε στους ισχυρούς των προκριματικών και λογικά θα περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την επόμενη χρονιά».
=Άλλο, βέβαια, οι υπολογισμοί των εσόδων και διαφορετικό πράγμα η στάση των οπαδών. Ο κόσμος λειτουργεί με το συναίσθημα και ξέρουν στην πλατεία Αλεξάνδρας ότι αν αρχίσει η μουρμούρα στην εξέδρα, τότε η αντεπίθεση για την κατάκτηση του τίτλου θα αποτύχει παταγωδώς.
=Οι επικεφαλής των οργανωμένων κατέβαλαν τις προηγούμενες μέρες υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτρέψουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Όπως, όμως, φάνηκε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παρά τις ενέργειες για στήριξη των παικτών από την εξέδρα, οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού αδιαφορούσαν.
=Θα πάει, λοιπόν, σε δύο καλές μεταγραφές ο Κόκκαλης για να αναστρέψει την αρνητική ατμόσφαιρα και να συσπειρώσει τον κόσμο. Περιμένει, άλλωστε, τη μείωση της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό μέσα στον Ιανουάριο, αρκεί βέβαια να περάσει με νίκη ο Ολυμπιακός από την Καβάλα.
=Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, πάντως, συσπείρωσε την ΑΕΚ. Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δέχτηκε τα εύσημα του κόσμου. Ο προπονητής σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρήσει από την Ένωση, αλλά του άλλαξε γνώμη και διάθεση ο Βασίλης Δημητριάδης.
=Ο γενικός αρχηγός της Ένωσης αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για τον κόσμο. Ακόμα και το πάρτι που στήθηκε την παραμονή του ντέρμπι έγινε σε άμεση συνεργασία μαζί του και γι’ αυτό βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο όλοι οι παίκτες.
=Οι πληροφορίες από τους οργανωμένους αναφέρουν ότι στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο θα ακουστεί για πρώτη φορά οργανωμένα το όνομα του Μπάγεβιτς. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ο προπονητής της
ΑΕΚ που πρόσφατα μίλησε με αντιπροσωπεία των οπαδών θα επιδιώξει την προσέγγιση του κόσμου με στόχο να μπουν οι βάσεις για την επόμενη σεζόν.
=Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν οι μέτοχοι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη σε αναζήτηση προπονητή. Είχαν μιλήσει με τον Κωστένογλου, αλλά έψαχναν και στο εξωτερικό.
=Η νίκη της ΑΕΚ στο Φάληρο, όμως, τους χάλασε τη μανέστρα και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το διαζύγιο με τον Μπάγεβιτς θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον κόσμο. Κάτι που εν όψει γενικής συνέλευσης δεν θέλουν να το ζήσουν.
= Όπως δεν ήθελαν να ζήσουν στην Τούμπα τον διχασμό των οπαδών για τον Σαλπιγγίδη. Αλλά ο διεθνής επιθετικός πλήρωσε επί της ουσίας την αντίρρηση των οργανωμένων στις Δυτικής Συνοικίες να επιστρέψει στην προεδρική καρέκλα ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
=Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Σαλπιγγίδης κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παράπλευρη απώλεια. Αν και η τοποθέτηση του Φερνάντο Σάντος θα διευκολύνει όσους θέλουν να επαναφέρουν τον διεθνή επιθετικό στην Τούμπα.


Σχολιάστε εδώ