Πολύωρη σύσκεψη Ψυχάρη – Ρέστη

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης και ασφαλώς αφορούσε τη νέα κατάσταση που δημιουργείται στον Όμιλο και τις προοπτικές που υπάρχουν, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που πλήττει πλέον τη διαφημιστική αγορά και κατά συνέπεια τα ΜΜΕ. Συζητήθηκε επίσης και η κρίση που ξέσπασε στην «Ελευθεροτυπία» και με ιδιαίτερη προσοχή η επιστολή των δέκα συντακτών της πάλαι ποτέ «αδέσμευτης» οι οποίοι ευθέως μιλούν για λογοκρισία των κειμένων τους.
Και εδώ κάποιοι λένε ότι πάντα στο βάθος του μυαλού του Σταύρου Ψυχάρη ήταν το πώς θα μπει στην «Ε».
Στη συζήτηση πρέπει να τέθηκε και το καυτό θέμα της τύχης του ημερησίου «Βήματος». Και τώρα πλέον που δεν υπάρχει ο Λαμπράκης, οι όποιοι συναισθηματισμοί δεν μπορεί να αποτελούν ανασχετικό παράγοντα στις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.
Στις σκέψεις είναι οι συντάκτες να γράφουν και στο «Βήμα» και στα «Νέα» και να μην είναι αποκλειστικοί για την κάθε εφημερίδα, ώστε να υπάρξουν οικονομίες. Υπάρχει εξάλλου ενδεχόμενο να γίνει μέλος του ΔΣ του ΔΟΛ ο Γιάννης Πρετεντέρης, προϋπόθεση όμως είναι να προαχθεί σε διευθυντή του «Βήματος».
O Παναγιώτης Ψυχάρης εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, τον ΔΟΛ στην κοινή με τον «Γερμανό» εταιρεία Digital Shopping. Στο διοικητικό συμβούλιο της νεοϊδρυθείσας εταιρείας μετέχουν ακόμη οι Πάνος Γερμανός, Κωνσταντίνος Καραφωτάκης, Στέργιος Νέζης, Βασίλης Γιουβαλάκης και Νίκος Πεφάνης. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 1.000.000 ευρώ.
Έχει ενστάσεις
Δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αναλάβει την προεδρία του Mega ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης, αποκρούοντας την πρόταση του ΔΟΛ.
Αν υπάρξει αρνητική απάντηση και από τον Β. Βαρδινογιάννη, θα αναζητηθεί λύση στο πρόσωπο του Γ. Μπόμπολα.
Ταυτόχρονα, αναζητείται δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις στο μέλλον…


Σχολιάστε εδώ