«Ο πατριωτισμός κυρίαρχο στοιχείο σήμερα στη ζωή της χώρας μας»

Επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε είναι οι επισημάνσεις του Μίκη Θεοδωράκη για τη σημασία του πατριωτισμού, ιδιαίτερα σήμερα που βάλλεται και κάποιοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν όποιον τον υπερασπίζεται. Επισημάνσεις που επέλεξε να κάνει ο Μίκης μέσα στον κρίσιμο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, που φυλάνε Θερμοπύλες.
Μιλώντας στη Λέσχη Αξιωματικών την ώρα που άλλαζε ο χρόνος, όπου είχε προσκληθεί για να τον τιμήσει για την εθνική προσφορά του ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Σήμερα ο πατριωτισμός τείνει να καταστεί κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή της χώρας μας καθώς αντιμετωπίζουμε μεγάλους κινδύνους, φανερούς και ύπουλους, που απειλούν την πεμπτουσία της ελληνικότητας και φτάνουν ακόμα και στο σημείο να έχουν στο στόχαστρό τους την ίδια την εδαφική μας ακεραιότητα.
Έτσι στη σημερινή συγκυρία Λαός και Στρατός επιβάλλεται να είναι όσο ποτέ άλλοτε ενωμένοι, ενημερωμένοι και άγρυπνοι. Και φυσικά αυτό αποτελεί προ παντός ευθύνη της πολιτικής μας ηγεσίας, που συμβολίζει και εκφράζει την ελεύθερη θέληση του ελληνικού λαού επωμιζόμενη μεγάλα ιστορικά βάρη, πολύ πιο σημαντικά από την κρίσιμη οικονομική μας κατάσταση, μια και αφορούν την υπεράσπιση της ίδιας της ουσίας και της συνείδησης της ελληνικότητας και του Ελληνισμού, που βάλλεται πανταχόθεν εσωτερικά και εξωτερικά από δυνάμεις εχθρικές και δόλιες, τυφλωμένες από την ακτινοβολία της Ελλάδας ως ιστορικής οντότητας, παρουσίας και διαχρονικής έκφρασης με αθάνατα ιστορικά επιτεύγματα πατριωτισμού, πολιτισμού, δημοκρατίας και ελευθερίας».
Με λύπη σημειώνουμε την απουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου από την εκδήλωση, όταν άλλα χρόνια ήταν όλοι παρόντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων.


Σχολιάστε εδώ