Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Αναφέρεται σε πληροφορίες ότι στο γιγάντιο αυτό σχέδιο περιλαμβάνονται εκποιήσεις μετοχικών πακέτων του ελληνικού Δημοσίου σε στρατηγικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ, διαμέσου μιας «Εταιρείας Συμμετοχών» στην οποία θα συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές του Δημοσίου στις στρατηγικές «εταιρείες-φιλέτα», για να προχωρήσει στη συνέχεια η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο και η εκποίησή της μέχρι 49%! Ερωτά λοιπόν τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Υποδομών αν ισχύουν όλα αυτά και ζητά να μάθει γιατί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «πρωτοστατούσε» στην καταγγελία των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει ως κυβέρνηση αυτά που εξοστράκιζε ως αντιπολίτευση.
Εξάλλου, με άλλη ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ο κ. Λαφαζάνης επανέρχεται στο θέμα της κερδοσκοπίας των τραπεζών εις βάρος των κατόχων πιστωτικών καρτών, οι οποίοι χρεώνονται με πιο υψηλά επιτόκια για αναλήψεις μετρητών μέσω της πιστωτικής τους απ’ ό,τι για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, κατά παράβαση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει απορρίψει σχετική προσφυγή των τραπεζών.
= Εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση να περικοπούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Ερωτά πώς συνάδει η απόφαση αυτή προς τις εξαγγελίες για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παράλληλα ζητά να μάθει πώς θα αξιολογηθούν τώρα οι επενδυτικές προτάσεις που έχουν ήδη καταθέσει, με βάση τα προηγούμενα κριτήρια, πάνω από 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
= Για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω υποχρηματοδότησης και εμπλοκών που παρατηρούνται στο επίπεδο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Όπως αναφέρει, μολονότι η κατασκευή έχει προχωρήσει περίπου στο 50% των απαιτούμενων εργασιών, ο εργολάβος δεν μπορεί να εισπράξει κανένα ένταλμα πληρωμής του, διότι η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου δεν απεστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαραίτητο προσυμβατικό έλεγχο.


Σχολιάστε εδώ