Με το καλό και στο ΚΥΣΕΑ

lΣε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέστη προσκληθείς ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, δίνοντας έτσι σαφή εικόνα του ενιαίου κράτους – Εκκλησίας στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
lΠληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να προσκαλεί τον Μακαριώτατο στην προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να ενημερωθεί επί των εξοπλιστικών και της νέας μείωσης της θητείας.
lΕάν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, καλό είναι να γίνει αγιασμός μήπως κρατηθούν μακριά τα κακά πνεύματα των μιζαδόρων που είχαν εγκατασταθεί εκεί την τελευταία δεκαπενταετία.
Πράσσειν άλογα ή πράσινʼ άλογα ή έπεα πτερόεντα
lΕίναι οι τρεις εκδοχές που χαρακτηρίζουν τις αοριστολογίες παντός χρώματος ή αποχρώσεων.
lΣε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» (22/12/09) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης ομίλησε περί αμυντικών επενδύσεων που θα στρέφονται σε «πράσινες τεχνολογίες» και στην προμήθεια «πράσινων οπλικών συστημάτων».
lΣυμπέρασμα: Θα είναι ευτυχής ο αντίπαλος που θα φονεύεται με ημέτερα «πράσινα οπλικά συστήματα» (που θα μολύνουν μεν ολιγότερο το περιβάλλον, αλλά θα είναι εξίσου ή περισσότερο φονικά από τα συμβατικά), ενώ οι φαντάροι μας δυστυχείς που θα πεθαίνουν… κλασικά.
lΜέτρον άριστον ή μηδέν άγαν, τόνιζαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τους οποίους το υπουργείο Παιδείας αμφισβητεί.
Αθλιότητες…
lΗ προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ ανανέωσε τα συμβόλαια επτά ατόμων «ειδικών προσόντων» που θα κοστίσουν, μόνο για ένα εξάμηνο, 350.000 ευρώ.
lΟ αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος ζήτησε και έλαβε 1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του αντιπροεδρικού Μεγάρου της Φιλελλήνων («Νέα» 28/11/09).
lΠαράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ψιλοειδησούλες σαν τις προηγούμενες, ζήτησε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συμφωνήσει για την υπαγωγή στον ενιαίο τρόπο φορολόγησης του πτητικού επιδόματος των πιλότων μαχητικών, ελικοπτέρων κ.ά. των Ενόπλων Δυνάμεων.
lΕυτυχώς που στην περίπτωση αυτή ο Π. Μπεγλίτης αντέδρασε… Είναι το ελάχιστο δείγμα ένδειξης ευγνωμοσύνης σʼ αυτούς που κάνουν τόσα για την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά μας… Όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου…
Άλμα επί κοντώ…
lΜετά την υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη με θέμα τη διαφθορά, όπου, επιτέλους, αποφασίστηκε η κατάργηση (… το 2013) του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος (που προστατεύει τις αρπαχτές υπουργών), οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να γίνουν Εξεταστικές για χρηματιστήριο, Ζήμενς, Βατοπέδι και ομόλογα.
lΑπό το χρηματιστήριο μέχρι τα ομόλογα έγινε… άλμα επί κοντώ, περνώντας πάνω από τα φοβερά σκάνδαλα των εξοπλισμών. Ξεχάστηκαν τα υποβρύχια, τα ΝΗ-90, ο ηλεκτρονικός πόλεμος, ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών κ.ά. κ.ά. Εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.
l«Θα τρέξει αίμα…», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Κάτι ανάλογο αυτού που δήλωνε ο κ. Σημίτης: «Το μαχαίρι θα φτάσει έως το κόκαλο».
lΛόγος έργου σκίη (σκιά), έλεγαν οι μακαρίτες πρόγονοί μας.
lΗ στήλη τις παραμονές έκδοσης των αποφάσεων των Εξεταστικών (περί το καλοκαιράκι και βλέπουμε) θα κάνει έρανο για την αγορά αιμοστατικών υλικών που θα προσφέρει στη Βουλή για τα αίματα…
lΦυσικά τα αποτελέσματα της «εξονυχιστικής» έρευνας είναι από τούδε γνωστά: πέντε πορίσματα (όσο και τα κόμματα) και πάντες αθώοι. Αυτό επιβάλλει η διαφύλαξη του κύρους της συντεχνίας. Θα ισχύσει, δηλαδή, αυτό που διατύπωσε ως αρχή και κανόνα ο Χρ. Γιανναράς: «Ποτέ στην Ελλάδα επαγγελματίας πολιτικός δεν καταδικάστηκε από δικαστήριο, έστω και με άψογα διατυπωμένες καταγγελίες, για την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος…» («Καθημερινή» 24/10/09).
Επιτροπές, προσωπικό και διαφάνεια
lΟι αξιωματικοί στις Διευθύνσεις Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων αντικαθίστανται ανά διετία ή το πολύ τριετία, για ευνόητους λόγους. Πολύ σωστά…
lΟι ιδιώτες – υπάλληλοι όμως, που υπηρετούν σʼ αυτές τις υπηρεσίες (π.χ. ΑΣΔΥΣ / ΓΕΣ), που αναλαμβάνουν σπουδαία καθήκοντα, όπως αυτά των αξιολογητών προσφορών, γιατί μένουν 10 και 15 χρόνια εκεί; Είναι εγγυημένα οι Ροβεσπιέροι του συστήματος, ενώ οι πρώτοι οι «αδυνάτου χαρακτήρα»;
Κάρλα
lΔεν πρόκειται για την Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί, αλλά για τη θεσσαλική λίμνη Κάρλα, που αποξηράνθηκε το 1960.
lΣτον πυθμένα της, εκτός των άλλων, κτίσθηκε το συγκρότημα Σχολής Αεροπορίας Στρατού 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων και 307 Τακτικού Συγκροτήματος Συντήρησης Αεροπορικού Υλικού και ένα μικρό αεροδρόμιο!
lΕ, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι, όπως με πληροφορούν, ο Οργανισμός Αποξήρανσης λειτουργεί ακόμη, με πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο, συμβούλους, γραμματείς κ.λπ. (και με Μερσεντές ασφαλώς), πλουσιοπάροχα αμειβόμενους, εναλλασσόμενους με τις κυβερνήσεις… Τέτοιοι «οργανισμοί» υπάρχουν άνω των 100… Αυτοί μάλλον δεν συμπεριλαμβάνονται στις «οικονομίες» του πρωθυπουργού.
Και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας
lΤο «Παρόν», εκτός στήλης, εξέθεσε λεπτομερώς και γλαφυρά τα της ασυνέπειας της εταιρείας Eurocopter στο θέμα των ελικοπτέρων ΝΗ-90, αλλά και τα της «ευγενούς στάσεως» των ημετέρων αρμοδίων Αρχών να αποφεύγουν την επιβολή ρητρών.
lΗ Eurocopter όμως (στην οποία ο κ. Μεϊμαράκης έσπευσε να εκδηλώσει πρόθεση, διά του ανύποπτου ΚΥΣΕΑ, διά περιφοράς – ανάθεσης προμήθειας 15 ελικοπτέρων SAR χωρίς να ζητήσει τιμή κ.λπ.) έχει μερίδα ευθύνης και για την ακινησία των 5 ελικοπτέρων της Αστυνομίας που… αργούν. Δεν ίπτανται…
lΑν αφηγηθούμε, και δεν το κάνουμε, τον τρόπο απόκτησής τους, θα ξεραθείτε στα γέλια…
Δούρειος ίππος
lΕίναι ο τίτλος ενός νέου, τριμηνιαίου περιοδικού στον χώρο της Άμυνας, με εκδότη τον γνωστό από τις επιδόσεις του στον αμυντικό Τύπο Σάββα Βλάσση.
lΤο πρώτο τεύχος περιλαμβάνει άγνωστες λεπτομέρειες από το κυπριακό δράμα και προσεγγίσεις στα ερωτήματα του Εμφυλίου.
lΚαλή επιτυχία…


Σχολιάστε εδώ