Μείωση σελίδων και απολύσεις εργαζομένων στη «Veto»

Άρχισαν τα προβλήματα στη «Veto» των Μ. Τριανταφυλλόπουλου, Χρήστου Μουλίνου και Θ. Λάλα. Μία μέρα πριν από την Πρωτοχρονιά ανακοινώθηκαν δύο απολύσεις συντακτών, για να προλάβουν την αλλαγή του έτους, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ προαναγγέλθηκαν και νέες απολύσεις για τον Ιανουάριο.
Οι αποφάσεις περικοπών άρχισαν κιόλας να εφαρμόζονται. Η κυριακάτικη εφημερίδα μειώνει τις σελίδες της σε 64 και βγάζει εκτός ύλης το αθλητικό κομμάτι, που γίνεται ένα 8σέλιδο. Μειώνονται επίσης οι σελίδες του οικονομικού ενθέτου σε 16άρι, ενώ μικραίνει και το σχήμα της εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφημερίδα έχει ήδη μεγάλες ζημίες και η καθίζηση της κυκλοφορίας στα 60.000 φύλλα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.
Ανακοινώθηκαν επίσης περικοπές στα μισθολόγια, ενώ κόβονται και οι συνεργάτες με δελτία παροχής. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση την περασμένη Τρίτη και ζητάνε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η οποία όμως είναι ανύπαρκτη.
Οι εργαζόμενοι πάντως ανησυχούν για την άποψη που εξέφρασε ένας από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας, πως πρέπει να γίνουν πολλές απολύσεις και να εργαστούν για την εφημερίδα όσοι δίνουν στο portal της «Ζούγκλας»…


Σχολιάστε εδώ