Λιγοστεύει η εμπιστοσύνη του κόσμου στα ΜΜΕ!

Μόνα τους απαξιώνονται τα ΜΜΕ. Η εμπιστοσύνη του κόσμου συνεχώς μειώνεται. Και το γνωρίζουν, το βλέπουν, καταγράφεται στις μετρήσεις. Και αντί να βελτιώσουν το «προϊόν», επιχειρούν να «εξαγοράσουν» τον αναγνώστη, τον ακροατή, τον τηλεθεατή, με προσφορές «δώρων», DVD και CD, από τα οποία κερδίζουν χρήματα απ’ αυτά που χάνουν από την πτώση της κυκλοφορίας. Ακόμη και η εμπιστοσύνη στο ίντερνετ μειώθηκε κι αυτό είναι άσχημο καμπανάκι, που θα πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει όλους εκείνους που έχουν σάιτ και μπλογκ. Και το φάρμακο είναι να δίνουν έγκυρη ενημέρωση, πληροφόρηση έξω από παιχνίδια…
Η έρευνα της Public Issue, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή», έκρουσε τον κώδωνα… Τα ποσοστά απογοητευτικά για όλα τα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα η εμπιστοσύνη στο ραδιόφωνο από 233 που ήταν το 2008 έπεσε στο 204 το 2009. Τα αντίστοιχα νούμερα για το ίντερνετ ήταν 192 – 131, για τις εφημερίδες 79 – 52 και για την τηλεόραση 37 – 32. Έκαστος κατά το είδος που προσφέρει ανταμείβεται.


Σχολιάστε εδώ