Κυρίαρχο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας μας, ο φόβος!

Το μέγα πρόβλημα του φόβου του Έλληνα έβαλε στον Μ. Χρυσοχοΐδη ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή 48 δημάρχων της Αθήνας.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η συσπείρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Γ. Σγουρός αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας, λέγοντας ότι κυρίαρχο συναίσθημα πλέον των πολιτών είναι ο φόβος.
Συγκεκριμένα τόνισε:
«Το μέγιστο πρόβλημα του πολίτη είναι ο ΦΟΒΟΣ. Ο φόβος του έλληνα πολίτη ότι μόλις στρίψει στη γωνία θα ”του την πέσουν”. Ο φόβος ότι θα μπουν στο σπίτι του, στο κατάστημά του, θα τον κλέψουν, θα τον καταστρέψουν, θα τον τραυματίσουν, θα τον σκοτώσουν. Ο φόβος σε όλες τις εκφάνσεις του.
Ο φόβος -η κατακόρυφη άνοδος της εγκληματικότητας- αποτελεί νέο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Πολύ συνοπτικά, μπορεί να αποδοθεί στη γενικότερη χαλάρωση των ηθών και του κοινωνικού ιστού, των εισαγόμενων προτύπων παραβατικότητας, στην ανεργία, στην αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στην κατακόρυφη αύξηση των μη ενσωματούμενων παράνομων και άνεργων μεταναστών. Αλλά πάνω απ’ όλα οφείλεται στην καθ’ υπερβολήν διεύρυνση της ατιμωρησίας, σε συνδυασμό με την ελλιπή, ισχνή και βραδυπορούσα λειτουργία της Δικαιοσύνης».


Σχολιάστε εδώ