Ιθαγένεια και… τα γένια και τα χτένια

Είμαι άκρως οργισμένος ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ενώ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καταφρονώ και οικτίρω απεριόριστα το κράτος στο οποίο γεννήθηκα και ζω. Ένα κράτος που το διαφεντεύουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πολιτικοί ηγέτες ασυνάρτητοι, κοντόφθαλμοι, με μια λέξη: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα τεράστια και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, βάλθηκε διά προχειρότατου νομοσχεδίου να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στα γεννηθέντα στην Ελλάδα παιδιά ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών! Μεταναστών ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε αλματωδώς τα τελευταία χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν αποτόλμησε να προβεί σε ΑΠΟΓΡΑΦΗ του εν Ελλάδι πληθυσμού ώστε να γνωρίζουμε –και να γνωρίζουν κυρίως οι αρχές– πόσοι αλλοδαποί έχουν εγκατασταθεί στον τόπο μας.
Βρισκόμουν στη Δυτική Γερμανία όταν στις αρχές της δεκαετίας του ʼ60 ξεκίνησε το κύμα μετανάστευσης προς τη χώρα αυτή από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ήταν η εποχή του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» και οι Γερμανοί χρειάζονταν εργάτες κυρίως για δουλειές όπως π.χ. η αποκομιδή των σκουπιδιών, που δεν καταδέχονταν να κάνουν οι ίδιοι. Τους εργάτες αυτούς τους αποκαλούσαν «γκάσταρμπαϊτερ», δηλαδή φιλοξενούμενους εργάτες, και τους φέρονταν σχεδόν όπως φέρεται ένας ιδιώτης σε φιλοξενούμενό του. Τους παρείχαν δωρεάν μαθήματα γερμανικής, τους πρόσφεραν καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές σε πέντε γλώσσες και τους ενέταξαν στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό τους σύστημα. Στην εν γένει συμπεριφορά των Γερμανών απέναντί τους συνετέλεσε και η ακόλουθη συγκλονιστική ρήση του διάσημου γερμανόφωνου ελβετού μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Μαξ Φρις: «Περιμέναμε να έρθουν εργατικά χέρια ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»!
Προέταξα την προηγούμενη παράγραφο για να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, ανεξάρτητα από τον εξωφρενικά μεγάλο αριθμό των μεταναστών στη χώρα μας και το γεγονός πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είναι λαθρομετανάστες, οφείλουμε να τους εκλαμβάνουμε ως συνανθρώπους μας, όπως και είναι, και να τους συμπεριφερόμαστε με κατανόηση και καλοσύνη, καταδικάζοντας απερίφραστα τα κτηνώδη και σαδιστικά βασανιστήρια που τους επιφυλάσσουν σε κρατητήρια ορισμένα ανθρωπόμορφα τέρατα, τα οποία ανήκουν δυστυχώς στην Αστυνομία. Αστυνομία που εκτελεί, άλλωστε, πλημμελώς τα κυρίως καθήκοντά της…
Η πρώτη διαφορά ανάμεσα στη Δυτική Γερμανία της δεκαετίας του ʼ60 και τη σημερινή Ελλάδα είναι ότι η μία χώρα χρειαζόταν απολύτως συμπληρωματική εργατική δύναμη, ενώ η άλλη, η Ελλάδα, πλημμύρισε από αλλοδαπούς εργάτες χωρίς να χρειάζεται τους περισσότερους από αυτούς. Η δεύτερη διαφορά έγκειται στο ότι οι Γερμανοί ήθελαν και ΚΑΛΕΣΑΝ μετανάστες στη χώρα τους, όντας ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΝ, ενώ εμείς κατακλυστήκαμε από λαθρομετανάστες χωρίς να διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να αφομοιώσουμε έστω το 1/3 των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων.
Το περί ου ο λόγος νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ προκαλεί κοινωνική αναστάτωση, πλήττει καίρια τα φυτοζωούντα λαϊκά στρώματα της χώρας μας (άνεργους, ωρομίσθιους κ.ά.), αλλοιώνει βάναυσα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ και είναι επιπλέον ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟ. Επίσης, όπως προσφυώς ανέλυσε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο Σταύρος Λυγερός, δημιουργεί ΚΙΝΗΤΡΑ για την παράνομη έλευση νέου κύματος μεταναστών, την ώρα που απαιτούνται στιβαρά ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για την παρεμπόδισή του.
Υπάρχουν, βέβαια, ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ΤΑ ΑΜΕΣΑ: Η υπερψήφιση του κόμματος αυτού στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου από μετανάστες. Σε αυτό ακριβώς συνίσταται το υστερόβουλον του εν λόγω νομοσχεδίου. (Θυμίζω παρεμπιπτόντως ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αντιταχθεί στην ψήφο της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ κατά τις βουλευτικές εκλογές. Ο μύθος δηλοί ότι πρόκειται για έμμεση μεν, αντίφαση δε.)
«Ξενοφοβία και ρατσισμός!» αλαλάζουν επιτιμητικά, πλην της ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων της Αριστεράς, αρνούμενοι να αντιληφθούν –ή μήπως αντιλαμβάνονται και κάνουν μόκο για αδιευκρίνιστους λόγους;– τις σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις της λαθραίας μετανάστευσης. Πρόκειται για ΑΝΕΥΘΥΝΗ στάση, αφού προδήλως προκαλεί το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ρίχνει, δηλαδή, άφθονο νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς, η οποία καλύπτει το δημιουργούμενο πολιτικό κενό, περιχαρακώνοντας, ως προστάτιδά τους, τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα. Τις πλέον μη προνομιούχες ομάδες ανθρώπων, τουτέστιν, που αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε επίπεδο απασχόλησης από τη «μαύρη» εργασία των μεταναστών. (Αν δουν τσακιστή ψήφο τα δύο κόμματα της Αριστεράς σε προσεχείς εκλογές από βουτηγμένους στην ανέχεια παραδοσιακούς τους ψηφοφόρους, ας μου γράψουν!)
Το τραγικό είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε πια μόνο με Αλβανούς ή έστω μόνο Βαλκάνιους, αλλά με όλες σχεδόν τις φυλές του Ισραήλ. Αυτή η πανσπερμία λαθρομεταναστών (που δεν έχει την παραμικρή σχέση με αρμονική πολυπολιτισμικότητα ιδεών και τεχνοτροπιών) δημιουργεί μεμονωμένα «γκέτο», εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, αποκλείοντας κάθε μορφή κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο και από την Αριστερά, δεν κρύβει την απέχθειά του για τις εθνικές παραδόσεις –ο όρος «εθνικός-ή-ό» έχει εξοβελιστεί από παντού και κυρίως από το υπουργείο (σκέτης) Παιδείας (που δεν είναι καν παιδεία)– αποποιείται την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και χλευάζει όσους αγαπούν την πατρίδα τους, χαρακτηρίζοντάς τους σοβινιστές και υπερεθνικιστές! Με αυτά τα απαράδεκτα δεδομένα είναι αστείο να περιμένει κανείς ότι θα παραχωρείται η ιθαγένεια σε μετανάστες και στα παιδιά τους ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, με γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας στοιχειωδώς, καθώς και των ηθών και εθίμων της χώρας μας.
Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, έχουν και τα γένια και τα χτένια για να παραχωρούν ιθαγένεια σε αλλοδαπούς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ. Εμείς; Πάντως από γένια και χτένια –ναι, και από… μεθοδικότητα στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων– άλλο τίποτα!


Σχολιάστε εδώ