Εκλεκτός του ΔΟΛ ο νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής

Ο κ. Μάνος ήταν πολύ κοντά στον αείμνηστο Γεώργιο Μαύρο και μετά τον θάνατό του προσχώρησε στους «εκσυγχρονιστές» και επί Θ. Καρατζά διοικητή της Εθνικής Τράπεζας ήταν γενικός γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών, ενώ έχει θητεύσει πρόεδρος της Γενικής Τράπεζας και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και αργότερα ήταν στο στενό περιβάλλον του Λαμπράκη.

Η απόφαση για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ, από το οποίο παραιτήθηκε ήδη ένα μέλος, θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα, ενώ σημειώνεται πως η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει για έναν χρόνο στη θέση τους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ειδήσεων του Mega, αλλά και οι Βίκτωρας Αμπακούμκιν, Γιώργος Αϊδίνης, Γιάννης Μαρίνος, Παναγιώτης Δημαράς, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Μανόλης Περάκης, Γιώργος Λούκας και Πέτρος Χριστόφορος.

Το δεκαμελές ΔΣ του ΟΜΜΑ θα εκλέξει επίσης μεταξύ των μελών του και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού ο οποίος κατά τον νόμο πρέπει να προέρχεται από τους πέντε εκπροσώπους των «Φίλων της Μουσικής» στο ΔΣ και μάλλον θα είναι η κ. Λ. Σαββίδη, αδελφή του αποθανόντος Χρήστου Λαμπράκη.

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για τα προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής, ιδίως μετά τις δραστικές περικοπές των κρατικών κονδυλίων στον πολιτισμό. Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη στο Μέγαρο και η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες να το βοηθήσει ουσιαστικά, τοποθετώντας έναν «χρωματισμένο», τον δικό της άνθρωπο, σ’ έναν κρίσιμο φορέα του πολιτισμού. Όλοι ελπίζουν, όπως και εμείς! Ο χρόνος θα δείξει αν αυτοί που διαδέχονται τον Χρήστο Λαμπράκη θα φανούν άξιοι του έργου και της αποστολής τους.

Παρά τις προσπάθειες να πληροφορηθούμε περισσότερα για τα τεκταινόμενα στο Μέγαρο, τόσο στο υπουργείο Πολιτισμού όσο και στον Οργανισμό τα στόματα ήταν κλειστά. Η μόνη απάντηση που πήραμε σε ένα δευτερεύον ερώτημα και αποτελεί είδηση είναι αυτή του νέου προέδρου των «Φίλων της Μουσικής» κ. Κωνσταντίνου Πυλαρινού, ο οποίος δήλωσε «Ο κ. Μάνος είναι ένας ικανός άνθρωπος και έχει την πλήρη στήριξη τη δική μου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου».


Σχολιάστε εδώ