ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού (ως υπουργός Εξωτερικών) αντιμετώπισε με… απροσδόκητη επιτυχία όλα τα εθνικά θέματα, μπορεί πλέον να αφιερωθεί απερίσπαστος στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Πάντως η προαγωγή του αέρινου ενδεχομένως να επιφέρει επιπλέον αλλαγές στη δομή του υπουργείου. Με πιο πιθανό τον διορισμό ενός ακόμη υφυπουργού, που θα προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Καθώς τόσο ο κ. Δρούτσας όσο και ο (υφυπουργός) Σπ. Κουβέλης είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Αν και στο ΠΑΣΟΚ της… ανοιχτής διακυβέρνησης όλα αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες.

ΤΡΙΒΕΣ προκαλούν οι… προνομιακές σχέσεις που έχει (κατά την πάγια συνήθειά του…) αναπτύξει με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης ο Π. Παναγιωτόπουλος. Η προσήλωσή του να ενημερώνει επιλεκτικά έναν τηλεοπτικό σταθμό (Mega) και μία εφημερίδα («Καθημερινή») επισύρει τις διαμαρτυρίες των περισσότερων δημοσιογράφων, οι οποίοι δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί του αφού συνήθως δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις τους. Μάλιστα στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας αποδίδονται οι φράσεις «οι δημοσιογράφοι θα μιλούν με το γραφείο Τύπου, εγώ θα συνομιλώ με τους διευθυντές των ΜΜΕ»! Το κύμα παραπόνων φουσκώνει και έχει ήδη φθάσει μέχρι το γραφείο του κ. Σαμαρά, ο οποίος οφείλει να κάνει κάτι πριν το κύμα εξελιχθεί σε… τσουνάμι!

ΜΕ… χαρά και συγκίνηση σας πληροφορώ ότι μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του ο Παν. Ψωμιάδης είναι απολύτως καλά κι έχει ξαναβρεί τη φόρμα του. Ενδεικτικό: Την περασμένη Τετάρτη πήρε μέρος (με την ανάλογη περιβολή…) στην αναβίωση του εθίμου το «Βρέξιμο του γαμπρού» που οργανώθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πιθανολογώ ότι ήταν απλώς μια προθέρμανση των πολλαπλών εμφανίσεων που προγραμματίζει ο νομάρχης εν όψει των Αποκριών. Μάλιστα κακοπροαίρετοι τινές στη συμπρωτεύουσα διατείνονται ότι οι «εμφανίσεις», ειδικώς φέτος, θα παραταθούν για μερικούς ακόμη μήνες, προκειμένου να ενταχθούν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Ψωμιάδη στη διεκδίκηση της θέσης του περιφερειάρχη Μακεδονίας.

ΜΕ το… σουξέ που έχει ο κ. Ψωμιάδης δεν βλέπω να έχει τύχη το αίτημα που υπέβαλε δημοσίως ο Αδ. Ρεγκούζας να δοθεί σε εκείνον από τη Ρηγίλλης το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη. Ο τέως βουλευτής μάλιστα κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να μην παρασυρθεί από το… «στυλ Νίκου Ξανθόπουλου» που έχει υιοθετήσει ο νομάρχης. Πάντως στη ΝΔ δεν λείπουν οι φιλοδοξίες. Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επιθυμεί να είναι ο νυν νομάρχης Φθιώτιδας Θ. Χειμάρας. Μόνο που υπάρχει ένα… μικροπροβληματάκι: Στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει ανοιχτά την Ντόρα και ως εκ τούτου είναι άγνωστες οι βουλές της Ρηγίλλης.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ μετά… βδελυγμίας ο Α. Ανδριανόπουλος την ιδέα που διατυπώθηκε από ορισμένους να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Πειραιά. Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά, αφότου εγκατέλειψε την καρέκλα του δημάρχου. Δεν θα είναι ωστόσο το ίδιο αρνητικός αν με τις αλλαγές στον διοικητικό χάρτη της χώρας συσταθούν μητροπολιτικοί δήμοι. Η θέση θα είχε ασφαλώς μεγαλύτερη αίγλη και τότε θα το σκεφτόταν σοβαρά. Το ερώτημα είναι αν εξακολουθούν να τον θυμούνται στον Πειραιά ή τον… μπερδεύουν με τον Ζίκο. Και το κυριότερο, αν θέλουν στη ΝΔ να του δώσουν το χρίσμα.


Σχολιάστε εδώ