Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις της αγοράς μας τη νέα χρονιά θα παίξουν και οι ενδεχόμενες επιχειρηματικές κινήσεις που θρυλείται (!) πως θα συμβούν, ίσως και πολύ σύντομα. Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια για νέες κινήσεις γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 -και δη προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς- επέδειξαν αξιοσημείωτη κινητικότητα. Το ζητούμενο τώρα είναι κατά πόσον θα «δει» ο μέσος ιδιώτης επενδυτής εγκαίρως τις κινήσεις που ενδεχομένως θα συμβούν. Στην παρούσα φάση η κινητικότητα και τα όποια σενάρια περιστρέφονται κυρίως γύρω από μετοχές στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε αυτόν της ακτοπλοΐας και δευτερευόντως στον κατασκευαστικό κλάδο.
4Κινητικότητας συνέχεια και στις μετοχές των ιχθυοκαλλιεργειών. Ίδωμεν τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως, σε πρώτο πλάνο προς στιγμήν βρίσκονται οι τίτλοι της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και της Νηρεύς (όπου παραιτήθηκε ο επικεφαλής και πρώην πρόεδρος του ΧΑ Παναγιώτης Αλεξάκης για να αναλάβει σύμβουλος της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη).
4Attica: Νέο πακέτο μετοχών πέρασε στον έλεγχο της MIG. Είπαμε, η ακτοπλοΐα έχει να μας δώσει και φέτος ειδήσεις…
4Μην ξεχνάμε επίσης πως η φετινή χρονιά ενδέχεται να είναι κομβική για το κατά πόσον η ποντοπόρος ναυτιλία θα περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου. Πάντως η διοίκηση του ΧΑ αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν δεσμευθεί πως θα επιχειρηθεί φέτος περαιτέρω «άνοιγμα» της αγοράς, σε νέους επιχειρηματικούς κλάδους. Οψόμεθα…
4Βαρβαρέσος: Νέος «παίκτης» στην πράσινη οικονομία. Ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και σχέδια για επέκταση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Σχολιάστε εδώ