Γυρίστε σελίδα στην ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνο

Από το 1974 μέχρι τώρα. Η δημοσιοποίηση των τεράστιων αποδοχών που παίρνουν δημοσιογράφοι και διοικητικά στελέχη τού άνοιξε τον δρόμο για βαθιές τομές. Αρκεί να το θελήσει! Κόβοντας τους… εισαγόμενους για θέσεις γενικών διευθυντών, αναπληρωτών, συντονιστών… αρχείων, ειδικών συμβούλων και πάει λέγοντας. Δόξα τω Θεώ, η ΕΡΤ έχει στα σπλάχνα της αξιολογότατους ανθρώπους, που μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε πόστο. Και ξέρουν πολύ καλύτερα από τους… μετεγγραφόμενους το τι συμβαίνει μέσα και το τι πρέπει να γίνει. Και δεν χρειάζονται προπαίδευση, όπως οι διοριζόμενοι-φίλοι της κάθε πολιτικής παράταξης που δεν ξέρουν πού βρίσκεται το… στούντιο και ποιος είναι ποιος…
Αλλά κι αυτή η στρατιά των συμβούλων τι χρειάζεται; Τι προσόντα έχουν, που δεν τα έχουν οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση; Από ένα ξεφύλλισμα των φακέλων αυτών των… ειδικών συμβούλων θα διαπιστώσετε αμέσως, κύριε Γερουλάνο, ότι τίποτε το ειδικό δεν έχουν. Απλώς είναι εκλεκτοί του υπουργού ή του Μαξίμου. Μέσα από την ιεραρχία της ΕΡΤ θα βρείτε πολλά χρήσιμα στελέχη.
Είναι καιρός να σταματήσει η κρατική τηλεόραση να είναι σφηκοφωλιά αργόμισθων, πολλοί από τους οποίους ούτε πατάνε το πόδι τους στην Αγία Παρασκευή, ούτε καν για να εισπράξουν τα χιλιάδες ευρώ, που κάθε μήνα τους τα στέλνουν στο σπίτι… Το μπορείτε; Απόδειξη, κύριε υπουργέ Πολιτισμού.


Σχολιάστε εδώ