Για φοροεπιδρομή καταγγέλλει η ΔΑΚΕ την κυβέρνηση

Πυρετός διαβουλεύσεων στον συνδικαλιστικό τομέα της ΝΔ, στη ΔΑΚΕ, αλλά και μεταξύ των εκπροσώπων της παράταξης στη ΓΣΕΕ (Γ. Τσαλικάκης, Φίλ. Ταυρής, Φ. Αλυδάκος) για την τελική στάση απέναντι στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, του τεράστιου χρέους και των ελλειμμάτων της χώρας.
Για φοροεπιδρομή «επί δικαίων και αδίκων» μιλούν οι κ. Γ. Μανώλης (γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων), Κ. Πουπάκης (πρόεδρος ΔΑΚΕ), Γ. Τσαλικάκης (γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ), ενώ επικαλούνται και τη θέση που δημοσίως διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την οποία «η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποστηρίξει τα μέτρα που θα κρίνει κοινωνικά δίκαια».
Οι παράγοντες του συνδικαλιστικού χώρου της ΝΔ υποστηρίζουν ότι το σύστημα των αποδείξεων που προωθεί το οικονομικό επιτελείο πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, ενώ η αύξηση των διοδίων, όπως και η αύξηση των καυσίμων ή η φημολογούμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, θα αφαιμάξουν την αγοραστική δύναμη που απέμεινε στους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του συνδικαλιστικού τομέα
(Γ. Μανώλης, Φιλ. Ταυρής, Γ. Τσαλικάκης) που στήριξε εξαρχής την υποψηφιότητά του, όπως και με τον κ. Πουπάκη ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Για άριστη συνεργασία μιλούν όλα τα στελέχη, που προσδοκούν ότι η ΝΔ θα συμβάλει με τον νέο αρχηγό, με σειρά κοινωνικών παρεμβάσεων, στη διαμόρφωση μέτρων που θα προστατεύουν την κοινωνική συνοχή.


Σχολιάστε εδώ