Αφαίρεσαν την ελληνική σημαία και την πέταξαν εκτός κοιμητηρίου!

Αυτήν τη φορά οι δράστες αφαίρεσαν από τον τάφο του μακαρίτη Παπαδόπουλου την ελληνική σημαία και την πέταξαν εκτός κοιμητηρίου.

Η αστυνομία της Κύπρου μελετά τη νέα εγκληματική ενέργεια προσπαθώντας να εξακριβώσει εάν είναι προβοκάτσια, εάν οι δράστες συνδέονται μ’ εκείνους της κλοπής της σορού και εάν είναι επαγγελματίες ή ανεγκέφαλοι, που ήθελαν για οποιονδήποτε λόγο να προκαλέσουν.

Τα σενάρια είναι δύο:

Σενάριο πρώτο

Σύμφωνα με την πρώτη άποψη, το νέο επεισόδιο αποτελεί συνεχεία της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου. Πρόκειται αναμφίβολα για μια βέβηλη ενέργεια, που εκτελέστηκε άψογα από επαγγελματίες εγκληματίες, οι οποίοι δεν αφήσαν πίσω τους κανένα ίχνος. Ως γνωστόν, μετακίνησαν την ταφόπλακα 250 κιλών, ξέθαψαν το πτώμα που ήταν σε προχωρημένη σήψη και έβαλαν στον χώρο του εγκλήματος ασβέστη, αφενός για να σβήσουν κάθε ίχνος αποτυπώματος και αφετέρου για να αποστειρώσουν τον χώρο από τα μικρόβια. Προφανώς φορούσαν ειδικές στολές και μάσκες, ενώ η βεβήλωση του τάφου έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Υπολογίζεται ότι στην όλη επιχείρηση θα πρέπει να πήραν μέρος τουλάχιστον πέντε άτομα και, από τον τρόπο που έδρασαν, πολλοί θεωρούν ότι είναι έργο καλά εκπαιδευμένων ατόμων, ακόμη και προσώπων που ανήκουν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες που ήθελαν ή θέλουν την αποσταθεροποίηση.

Σενάριο δεύτερο

Το άλλο σενάριο είναι ότι οι δράστες του δευτέρου επεισοδίου δεν συνδέονται μ’ εκείνους του πρώτου και ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ανεγκέφαλους, που ήθελαν να προκαλέσουν με την ενέργειά τους την κοινή γνώμη.

Το κλειδί για τις Αρχές είναι ο επαγγελματικός τρόπος δράσης στην κλοπή της σορού του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου. Λογικά, εάν οι δράστες είναι της ίδιας ομάδας θα πρέπει να ενήργησαν με τον ίδιο επαγγελματισμό που έδρασαν και την πρώτη φορά και ως εκ τούτου δύσκολα θα άφησαν πίσω τους αποτυπώματα και άλλα ίχνη που να επιτρέπουν στην αστυνομία της Κύπρου να βγει από το σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Επιπλέον, οι δράστες της κλοπής της σορού του μακαρίτη Παπαδόπουλου δεν είχαν αφαιρέσει τις σημαίες, ούτε πείραξαν την εικόνα της Παναγίας που είχε τοποθετηθεί δίπλα από τον τάφο κατά την ταφή του νεκρού. Ακόμη, είχαν μεν αφαιρέσει τη χρυσή καρφίτσα με την Κύπρο, την οποία είχε τοποθετήσει στο πέτο του μακαρίτη Παπαδόπουλου η θυγατέρα του Αναστασία, αλλά την άφησαν και αυτήν άθικτη δίπλα στον τάφο.

Πάντως, οι Αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν και το ενδεχόμενο να ανήκουν οι δράστες στην ίδια ομάδα, αλλά στη δεύτερη εγκληματική τους ενέργεια να άφησαν ίχνη και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στην Αστυνομία να ξετυλίξει το νήμα και να βρει την άκρη του.

Σημειολογία

Σημειώνουμε ότι η κλοπή της σορού του τέως Κύπριου Προέδρου έγινε την παραμονή της συμπλήρωσης ενός έτους από τον θάνατό του, ενώ η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του την ημέρα που η τουρκική πλευρά κατέθετε στον Πρόεδρο Χριστόφια, διά του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, νέες απαράδεκτες προτάσεις επί του Κυπριακού εν όψει των εντατικών συνομιλιών που αρχίζουν αύριο Δευτέρα. (Δες σχετική είδηση σε άλλη στήλη.)


Σχολιάστε εδώ