Ανοίγει σε λίγες μέρες η 17η αντιπροσωπεία του στο Μπαχρέιν

Την επόμενη βδομάδα ανοίγει επίσημα στο Μπαχρέιν, και με τις ευλογίες του αραβικού κρατιδίου, η νέα «διπλωματική αποστολή» του «ψευδοκράτους», ενώ ετοιμάζονται και άλλες αποστολές στην ίδια περιοχή!
Γραφεία υπό τύπον ανεπισήμων διπλωματικών αντιπροσωπειών του «ψευδοκράτους» ήδη λειτουργούν στην Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στη Γενεύη, στην Αυστραλία στο Μπακού, στη Σαουδική Αραβία, στο Τελ Αβίβ, στο Ισλαμαμπάντ και σε άλλες χώρες.
Λειτουργούν επίσης και οι λεγόμενες «επίσημες αντιπροσωπείες», όπως στην Ουγγαρία, στη Γερμανία, στην Ιορδανία, στην Ιταλία, στην Αυστρία, ενώ:
= Η Άγκυρα ενεργοποιεί για το 2010 ειδικό πρόγραμμα για τη διπλωματική αναβάθμιση του «ψευδοκράτους», στο πλαίσιο στρατηγικής «ταϊβανοποιήσεώς» του, με την έννοια της άτυπης διπλωματικής αναγνώρισης «διά της σιωπηρής ανοχής», όπως ανέφερε δυτικός διπλωμάτης στη Λευκωσία.
=Η Λευκωσία βεβαίως ανησυχεί. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, έχει ήδη στείλει σήμα προς την Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών, για την αποτροπή αυτών των αρνητικών εξελίξεων.
Στο μεταξύ, έπειτα από οδηγίες Νταούτογλου, στις βασικές τουρκικές πρεσβείες του εξωτερικού θα τοποθετούνται τώρα και τουρκοκύπριοι διπλωματικοί λειτουργοί «εξ επιλογής» με την αιτιολογία της «εκπαιδεύσεως» και βάσει «ειδικών συμφωνιών» με το αντίστοιχο «υπουργείο Εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος.
Να σημειωθεί ότι πέραν των Γραφείων που ιδρύει το ψευδοκράτος σε τρίτες χώρες, στο ίδιο το κατοχικό καθεστώς υπάρχουν και λειτουργούν άτυπα «Προξενικά Γραφεία» δυτικών χωρών, όπως των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Αυστραλίας, πέραν της «πρεσβείας» της Τουρκίας.


Σχολιάστε εδώ