Ακόμα πιο φτωχή η δημοσιογραφία

Οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς βρήκαν την ελληνική δημοσιογραφία ακόμα φτωχότερη. Ο αγωνιστής της Εθνικής
Αντίστασης, ο ασυμβίβαστος, μαχητικός αλλά και πάντα σεμνός δημοσιογράφος Γιάννης Βούλτεψης έφυγε από κοντά μας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο εκλιπών είναι ο τρίτος από τους σημαντικούς ανθρώπους που έχασε ο Τύπος της χώρας μας κατά το διάστημα των εορτών. Είχαν προηγηθεί ο Χ. Λαμπράκης και ο Ν. Κακαουνάκης.
Ο Γιάννης Βούλτεψης έγραψε τη δική του ιστορία στη δημοσιογραφία και ήταν ένας από τους δασκάλους του επαγγέλματος, αφού δίδαξε επί σειρά ετών σε δημοσιογραφικές σχολές, ενώ βοήθησε όσο λίγοι τους νέους δημοσιογράφους.
Από μικρός βρέθηκε στον χώρο της Αριστεράς, πήρε μέρος στην Αντίσταση, διώχθηκε για τα φρονήματά του, αλλά και διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του. Μετά τον Εμφύλιο συνδέθηκε με στενή φιλία με τον Κ. Μητσοτάκη και όταν αυτός έγινε πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με κορυφαίες στιγμές του τη θητεία του στην «Απογευματινή» και στα «Επίκαιρα». Τίμησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού απ’ όλους τους συναδέλφους του. Ήταν ετοιμόλογος, ριψοκίνδυνος και ορθολογιστής και αγαπούσε με πάθος τη δουλειά του, ενώ παροιμιώδες ήταν το χιούμορ του.
Το πόσο αγαπητός ήταν φάνηκε στην κηδεία του, την περασμένη Δευτέρα, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, όπου πάνω από 1.000 άτομα τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.
Το «Π» εύχεται στην κόρη του Σοφία και στους λοιπούς οικείους του δύναμη και κουράγιο, για να ξεπεράσουν την απώλεια του τόσο σημαντικού αυτού ανθρώπου.


Σχολιάστε εδώ