Έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Κορυφαία στελέχη έχουν διαμηνύσει με κάθε τρόπο προς το Μαξίμου ότι διαφωνούν με την κατάτμηση των περιφερειών και το σπάσιμο της επικράτειας σε πολλές μονοεδρικές, αλλά και με την επιβολή λίστας ή τον περιορισμό του σταυρού προτίμησης. Πολλά μάλιστα από αυτά τα στελέχη, που για την ώρα «ανακυκλώνουν» τις απόψεις τους είτε μεταξύ τους είτε σε έναν πολύ στενό κύκλο συνεργατών τους, λένε τώρα πως αν προχωρήσει το θέμα του «γερμανικού μοντέλου» θα δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις τους.
Ο Νάσος Αλευράς (βουλευτής Α΄ Αθήνας) έριξε τις πρώτες δημόσιες προειδοποιητικές βολές, καθώς τάχθηκε κατά της «γενικής και αόριστης» υιοθέτησης του «γερμανικού μοντέλου» και υπογράμμισε πως πρέπει να προηγηθεί διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να υπάρξουν «βιώσιμες συναινέσεις με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», διαφορετικά «θα έχουμε εκλογικούς νόμους που αλλάζουν κάθε τετραετία».
«Εφιάλτη» για το Μαξίμου αποτελεί το ενδεχόμενο γύρω από αυτό το θέμα να συσπειρωθούν και άλλα στελέχη που παλαιότερα είχαν στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το «γερμανικό μοντέλο». Αυτό που πονοκεφαλιάζει τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του είναι το ότι διαφωνεί με το «γερμανικό μοντέλο» και πρωτίστως με τις κατατμήσεις ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος λόγω και των συνταγματικών γνώσεών του, «αν βγει στο κλαρί», θα προξενήσει ζημιά…
Παραιτήσεις για τον «Καποδίστρια»
Σε κομματικές Συμπληγάδες βρίσκεται και ο «Καποδίστριας 2», καθώς υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις από εκλεγμένους με το ΠΑΣΟΚ δημάρχους, νομάρχες, δημοτικούς συμβούλους (για τον διορισμό αντιπεριφερειάρχη, για τον τοπικό αντιδήμαρχο κ.ά). Υπάρχουν μάλιστα φόβοι πως μπορεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να υπάρξουν παραιτήσεις ή και ανεξαρτητοποιήσεις εκλεγμένων στην αυτοδιοίκηση.


Σχολιάστε εδώ