Το παιγνίδι αρχίζει να χοντραίνει…

Με προκήρυξη που στάλθηκε στο γνωστό από τα «δεκεμβριανά» σάιτ Indymedia, που λειτουργεί μέσα στο Πολυτεχνείο, την ευθύνη ανέλαβαν η οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» και στέλνουν το μήνυμα ότι ο πόλεμος άρχισε, που θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να ερμηνευτεί ως απάντηση στη δημόσια έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να παραδοθούν, με την υπόσχεση ότι θα έχουν ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση. Η εκτίμηση έμπειρων αναλυτών της δράσης και συμπεριφοράς των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι ότι πάντα μετά από ένα κτύπημα ακολουθεί η άλλη οργάνωση, η «Σέχτα Επαναστατών», για να μη χάνει το… πρεστίζ της…

Η ηγεσία πάντως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πιστεύει ότι πίσω από την έκρηξη στην Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται ο «Επαναστατικός Αγώνας», ό,τι και αν υποστηρίζουν με προκήρυξή τους άλλοι τρομοκρατικοί πυρήνες. Κι αυτό γιατί:

• Όλες οι άλλες οργανώσεις δεν είναι παρά ελεγχόμενες παραφυάδες του «Επαναστατικού Αγώνα», που αποτελεί, σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις και περιστασιακά στοιχεία, την κεντρική «μητρική οργάνωση» που χρησιμοποιεί «θυγατρικές» για λόγους στρατηγικής.

Αυτό πιστεύουν ηγετικά στελέχη των Αρχών Ασφαλείας που ασχολούνται με την αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συλλέξει. Και για το κτύπημα στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής πιστεύουν ότι ούτε τα μέσα, ούτε και την οργανωτική δυνατότητα για τέτοιου είδους ενέργεια έχουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς», που αποτελούνται κυρίως από ομάδες νεαρών.

Και η οργάνωση της επιχείρησης και η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού παραπέμπουν σε καλά εκπαιδευμένους εκτελεστές. Και τέτοιες δυνατότητες έχει ο «Επαναστατικός Αγώνας», ενδεχομένως και η «Σέχτα Επαναστατών», που αποτελεί άλλο παρακλάδι της μητρικής ομάδας.

Η εμφάνιση διαφόρων τίτλων δεν είναι παρά παραπλανητική και αποβλέπει στη δημιουργία σύγχυσης.

Με βάση πάντως τα στοιχεία που βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής (κι από κοντά της ΕΥΠ), η μία ομάδα δεν γνωρίζει την ύπαρξη και τη δράση της άλλης. Τις γνωρίζει μόνο η «κεντρική επαναστατική καθοδήγηση» που χρησιμοποιεί αναλόγως την καθεμία.

Το ανησυχητικότερο, όπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής, είναι ότι:

«Το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει. Και πρέπει να αναμένονται ακόμη χειρότερα, με τους καθοδηγητικούς εγκεφάλους να επιδιώκουν μεγαλύτερα κτυπήματα, για λόγους εντυπωσιασμού και στο εσωτερικό και προς τα έξω».

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις λαμβάνονται μέτρα φρούρησης δημοσίων υπηρεσιών κι εγκαταστάσεων δημοσίας ωφελείας, όπως είναι ο ΟΤΕ, για τον οποίον υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι μπορεί ν’ αποβεί στόχος, ως δείκτης των ιδιωτικοποιήσεων, στις οποίες οι τρομοκρατικές οργανώσεις αντιτάσσονται, στο πλαίσιο του γενικότερου ιδεολογικού τους πιστεύω.

Επίσης έχουν τεθεί υπό συνεχή και στενή πλέον παρακολούθηση διάφοροι ύποπτοι και πρωτίστως εκείνοι για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες ότι είναι μέρος των καθοδηγητικών στελεχών.

Στα ύψη η εγκληματικότητα

Στο μεταξύ, απανωτές είναι τον τελευταίο καιρό οι ληστείες, μετά φόνου σε ορισμένες περιστάσεις, οι αρπαγές και γενικά οι εγκληματικές πράξεις. Και αυτό που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα είναι ότι η εγκληματικότητα ξεπέρασε τον Δεκέμβριο το 60%!


Σχολιάστε εδώ