Τι μας παίρνουν το 2010

Παγώνουν μισθοί, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων με τον καινούργιο χρόνο, αφού όλα είναι ανοικτά και στον αέρα, με την ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ, που έχει προκαλέσει επίτηδες η γνωστή παρέα των πέντε (τρεις του ΣΥΡΙΖΑ με Κουμπιά και Νταουντάκη) μαζί με τους συνοδοιπόρους τους στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ.
Η καταγγελία-αποκάλυψη είναι το βασικό θέμα στο περιοδικό «Με Ανοιχτά Χαρτιά», που κυκλοφορεί από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) και διανέμεται σε όλους τους δημοσιογράφους ψηφιακά αλλά και με το ταχυδρομείο.
Ειδικότερα, στο βασικό θέμα του περιοδικού επισημαίνεται τι χάνει ακόμα ο κλάδος και τι μας παίρνουν το 2010:
«Στη συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον Α. Λοβέρδο, με την παρουσία και δύο εκπροσώπων του ΕΔΟΕΑΠ, οι χλιαρές διαβεβαιώσεις και μασημένες κουβέντες του υπουργού ”για ιδιαιτερότητες στα ταμεία μας” και ”το μέλλον του αγγελιόσημου”, χωρίς καμία δέσμευση επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για ένταξη όλων, χωρίς διακρίσεις, στο σύστημα με τρία ταμεία και στο ένα όλοι οι μισθωτοί μαζί μας.
Το μυστικό βέβαια είναι τα αποθεματικά των δικών μας ταμείων, που με τον τρόπο αυτό μας τα παίρνουν.
Στο μεταξύ γίνονται τέρατα και σημεία, χωρίς να ανοίγει μύτη, και ειδικότερα:
Στο ΤΣΠΕΑΘ
o Καταργείται το επιπλέον πενηντάρικο (50 ευρώ) ετήσια αύξηση, σε όλες τις συντάξεις, που είχε εξασφαλίσει η ΕΣΗΕΑ για όλο τον κλάδο.
o Δεν παίρνουν αυξήσεις οι συνταξιούχοι μας ούτε για το 2009 ούτε για το 2010, παρότι στα ταμεία μας δεν πληρώνει ούτε δεκαρίτσα ο προϋπολογισμός, επειδή λειτουργούν με δικά μας λεφτά.
Στον ΕΔΟΕΑΠ
o Δεν αποφασίσθηκαν, για πρώτη φορά με το τέλος του προηγούμενου χρόνου, αυξήσεις για το 2010.
o Κόπηκε μισό μηνιάτικο της ειδικής επικούρησης του Μαΐου.
o Κόπηκε η συμπληρωματική ασφάλιση συζύγων μελών του ταμείου μας.
o Συνεχίζεται η αντικανονική περικοπή παροχών κατά παράβαση του κανονισμού, με τις πελατειακές σχέσεις στο φόρτε τους.»
Και η ανακοίνωση της ΚΕΔ καταλήγει: «Εμείς θα ευχηθούμε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δουλειά. Έχουμε ακόμη τα περιθώρια. ΦΤΑΝΕΙ να ξέρουμε πού είμαστε, πού θέλουμε να ΠΑΜΕ και με ποιους».


Σχολιάστε εδώ