τα άνθη του κακού

Αν για να ανοίξουν οι εντατικές πρέπει να τρέχει ο Γιώργος στα νοσοκομεία, για το Σκοπιανό βλέπω να ντύνεται κομάντο (… της συμφοράς)!

Βοηθός νοσοκόμος, τραυματιοφορέας με αρμοδιότητα στη συλλογή βατραχοπόδαρων (που στα ρεπό τους κάνουν τζετ σκι).

Τελικώς η ΝΔ συμφωνεί με την Εξεταστική για το Βατοπέδι, αλλά το σκέφτεται; Ή το σκέφτεται αν πρέπει να διαφωνήσει; (Υπό την προϋπόθεση ότι δεν συμφωνεί…)

Αλλά είναι γνωστό, Αντώνη, τι παθαίνει όποιος πατάει σε δυο βάρκες. Τον κλαιν οι ρέγγες (όταν δεν πάει άκλαυτος!).

Πολιτική με αριστερό πρόσημο ζητά ο Σκανδαλίδης. Ήτοι: Δεν αρκεί να πουλάμε φύκια που ξέρουν να παίζουν χόκεϊ επί χόρτου…

Πρέπει και οι μεταξωτές κορδέλες να κάνουν συγχρονική κολύμβηση, όταν δεν πλέκουν πουλόβερ για τον Πάγκαλο.

Ναι, είναι τόσο βαριές οι υποχρεώσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Ρηγίλλης, ώστε του έδωσαν κι άλλους τρεις να τον… βοηθάνε.

Σε λίγο τα όργανα της ΝΔ θα θυμίζουν συνεργεία της ΔΕΗ. Όπου… ένας δουλεύει (… τους άλλους), τρεις επιβλέπουν και πέντε κόβουν κίνηση!

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ιθαγένεια στους μετανάστες ξεκινά ο ΛΑΟΣ. Και μόλις αποκτήσουν το «νόου χάου» θα αναλάβουν τη Γιουροβίζιον.

Για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τη δήλωση Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) ότι ποτέ δεν έβαλε τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ πάνω από αυτά των εργαζομένων.

Δέκα και πλέον υπουργοί αρνήθηκαν να πάρουν δώρο λάπτοτ. Περίμεναν κάτι… καλύτερο.

Διότι, αν είναι να σου βγει το όνομα, ας βγει νωρίτερα το μεροκάματο (… πριν σου βγει το μάτι από το ποσό της επιταγής).

Για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας φταίει ο Σουφλιάς, λένε στην κυβέρνηση. Ναι, και για τον τορπιλισμό της «Έλλης» ο… Κατσουράνης.

Ενώ γενικότερα διχάζονται οι γνώμες για το ποιος είπε το «ΟΧΙ» το 1940: ο Μεταξάς ή ο… Γεράσιμος Γιακουμάτος;

Κατά 67% μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα το τριήμερο των Χριστουγέννων. Τι έγινε; Ξεχάσαμε το σημάδι;

Δεν ανησυχεί ο πρωθυπουργός μήπως δεν εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, επειδή τα… έχω χαμένα.

Προβληματίζονται στο ΠΑΣΟΚ αν θα ζητήσουν Εξεταστική για τη μάχη της Αλαμάνας ή πρέπει να προηγηθεί ο κατακλυσμός του Νώε. (Που έχει και περισσότερα εφέ…)

Διαβάζω ότι ο Αβραμόπουλος επιχειρεί να προσεγγίσει ιδεολογικά, εκτός από την Πέγκυ Ζήνα, και τον Ανδριανόπουλο. Με μεσάζοντα ποια; Τη Φαίη Σκορδά;

Αν και είναι πολλά ακόμη αυτά που τους ενώνουν: τα κομμωτήρια, τα μεσημεριανά της Τι-Βι και το «Next top model».

Τελικά, ο τύπος με το τζιπ που πυροβολούσε τους περαστικούς ήταν ταξιτζής. Κι όχι μισθωτός, φορολογούμενος και οπαδός της ΑΕΚ.

2010 με πρωθυπουργό Παπανδρέου και αρχηγό της αντιπολίτευσης τον Σαμαρά, το νέο έτος μπαίνει με τις… καλύτερες προϋποθέσεις.

Με τη φόρα που έχουν πάρει στο ΠΑΣΟΚ η επόμενη Εξεταστική θα είναι για την Άλωση της Τροίας. Με βαριές ποινές απειλείται ο… Δούρειος Ίππος!

***

Έσκαγε ο… τζίτζικας ανήμερα Χριστούγεννα στο Καρπενήσι. Αλλά αφού στη περιοχή ήταν η Ντόρα, να λένε πάλι καλά που δεν είχε καύσωνα.
*
Επίσης, δεν είχαμε πολύνεκρο ναυάγιο στον Σαρωνικό και δεν εξερράγη το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

***

Ο Πεταλωτής γιατί έχει μονίμως αυτό το ξινισμένο-τρομαγμένο ύφος; Σαν να γλίτωσε από τροχαίο με νταλίκα στην Εθνική Οδό…
*
Σαν να ʼδε μέρα μεσημέρι στο Σύνταγμα τη Λούκα Κατσέλη με μαγιό! (Τόπλες, ώστε να αναδεικνύεται το ταλέντο της στην αγγειοπλαστική…)


Σχολιάστε εδώ