στα ενδότερα των ομάδων

= Μπάχαλο έγινε η ελληνική διαιτησία και μέσα στα Χριστούγεννα, έστω και αν δεν υπάρχει αγωνιστική δράση. Το ταξίδι του Βασίλη Παμπορίδη στη Σαουδική Αραβία έφερε σε δύσκολη θέση τόσο τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βασίλη Τεροβίτσα, όσο και τον Κύρο Βασάρα.
=Ο Παμπορίδης τελεί υπό σιωπηρή τιμωρία για τα λάθη του στην αναμέτρηση Άρης – Ολυμπιακός. Αλλά πήγε για να σφυρίξει αγώνα στο Πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.
=Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με έλληνα ρέφερι, ο οποίος θεωρητικά τελεί υπό τιμωρία. Τον δρόμο είχε δείξει πριν από τρεις μήνες ο Γιώργος Δαλούκας.
=Στην ΚΕΔ, βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τιμωρίες διαιτητών. Κάτι που τυπικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι επί της ουσίας καταργήθηκαν οι ποινές στους ρέφερι που κάνουν σοβαρά λάθη.
=Οι τιμωρίες είναι σιωπηλές. Απλώς μπαίνουν οι διαιτητές στο ψυγείο για κάποιες αγωνιστικές δίχως επίσημη ανακοίνωση της ποινής.
=Έτσι, όμως, παρατηρείται ανισότητα στην αντιμετώπιση των διεθνών και των απλών διαιτητών. Γι’ αυτό και ακούστηκαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας τόσο από παράγοντες ομάδων όσο και από άλλους διαιτητές για το χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι του Παμπορίδη.
=Γενικώς το τριήμερο των Χριστουγέννων είχε εξελίξεις σε πολλούς τομείς. Με σημαντικότερη όλων την αποθέωση που γνώρισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης από οπαδούς του ΠΑΟΚ.
=Ήταν η πρώτη φορά από τότε που έφυγε ο διεθνής επιθετικός για τον Παναθηναϊκό που είδε τους φίλους του «Δικέφαλου του Βορρά» να εκφράζουν την επιθυμία τους για επιστροφή του στην Τούμπα. Την ίδια επιθυμία που έχει και ο «Σάλπι».
=Φυσικά η επάνοδος του έμπειρου παίκτη στον ΠΑΟΚ μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται. Είναι, άλλωστε, εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, καθώς ο Σαλπιγγίδης δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο θέλουν να τον πουλήσουν στην αγγλική Πόρτσμουθ.
=Άλλη μία θλάση υπέστη ο Δημήτρης Διαμαντίδης και θα μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Έχασαν το μέτρημα στον Παναθηναϊκό με τους τραυματισμούς τού διεθνούς γκαρντ την τελευταία διετία.
=Βιονικό αποκαλούσαν όλοι τον Διαμαντίδη για το εκπληκτικό σερί συμμετοχών του σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Φαίνεται, όμως, ότι η έλλειψη ξεκούρασης για περίπου 5 χρόνια προκάλεσε ζημιά στον οργανισμό του παίκτη.
=Πιο σημαντικό, πάντως, είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού με τις ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αποτελεί βαρόμετρο και ενδεχόμενη απουσία του θα μειώσει σημαντικά τη δυναμική της πειραϊκής ομάδας.
=Στον Ολυμπιακό, βέβαια, έχουν και άλλα προβλήματα. Το επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Μπουρούση και στέλεχος της Θύρας 7 έδειξε ότι οι σχέσεις κόσμου και ομάδας είναι οριακές.
=Φυσικά υπήρξε μεσολάβηση από μέλος της ΚΑΕ για να δοθεί ένας τέλος στην υπόθεση, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να θεωρεί ότι θα κλείσει τόσο εύκολα το θέμα. Ο οπαδός που ήρθε στα χέρια με τον διεθνή σέντερ συγκαταλέγεται στους πρωτοκλασάτους συνδεσμίτες και φυσιολογικά ο παίκτης μπήκε στη δίνη του κυκλώνα.
=Φυσικά στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Σας έχω ενημερώσει και άλλες φορές για την αμφισβήτηση που βιώνει ο έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού.
=Θα βρεθεί, δηλαδή, ο «δράκος» για άλλη μία φορά στο επίκεντρο, καθώς θα κληθεί να βρει ισορροπίες. Φυσικά θα πάρει το μέρος του Μπουρούση, αλλά έτσι θα ‘χει απέναντί του τους οργανωμένους οπαδούς.
=Απίστευτα πράγματα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή με τη συνέντευξη του Μπομπ Κοζώνη. Στις αθλητικές εφημερίδες επικρατούσε πανικός και οι διαρροές έδιναν και έπαιρναν για τις ενέργειες του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.
=Οι περισσότεροι ρεπόρτερ βρίσκονταν σε απόγνωση. Δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν είδηση και βεβαίως επηρέαζαν έτσι και τα επιτελικά στελέχη.
=Το τρομερό της ιστορίας, πάντως, αφορούσε αθλητική εφημερίδα η οποία φιλοξένησε 10 μέρες νωρίτερα συνέντευξη του Κοζώνη. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το κείμενο είχε έρθει έτοιμο από έλληνες συνεργάτες του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος ενδεχομένως και να μη γνώριζε λεπτομέρειες για όσα φέρεται να δήλωσε.
=Τηλεφωνούσε ο κόσμος στην εφημερίδα και ρωτούσε να μάθει για όσα είπε ο Κοζώνης. Αλλά δεν μπορούσαν να του απαντήσουν διότι δεν είχαν πρωτογενή επικοινωνία με το Σικάγο.
=Μέχρι που κάποιος αναγνώστης – φίλος της ΑΕΚ εκτόξευσε το… φαρμάκι του. «Καλά, πώς τον βρήκατε την προηγούμενη εβδομάδα και του πήρατε συνέντευξη;», ρώτησε, αλλά ακόμα περιμένει την απάντηση.
=Κάποιες διαρροές στην αθλητική πιάτσα ανέφεραν ότι ο Κοζώνης ουσιαστικά σύρθηκε στη συνέντευξη από τους συνεργάτες του που βίωναν στην Αθήνα την πίεση του κόσμου για άμεσες αποδείξεις από την πλευρά του επίδοξου επενδυτή της ΑΕΚ. Αποδείξεις και για τις οικονομικές δυνατότητές του, αλλά και για τις προθέσεις του.
=Ανεξάρτητα, πάντως, από τις κινήσεις του Κοζώνη, οι εξελίξεις στην Ένωση θα καθοριστούν από τους νυν μετόχους. Το μαχαίρι και το καρπούζι βρίσκεται στα χέρια του Νοτιά και του Παππά, που καλούνται να λύσουν αμέσως τα προβλήματα που ταλανίζουν τους «κιτρινόμαυρους».
=Επιστρέφω στον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά στην ποδοσφαιρική ομάδα. Το πολυήμερο ρεπό εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης στα γραφεία της ΠΑΕ, διότι όλοι ανησυχούν για την εικόνα που θα εμφανίσουν οι παίκτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ανήμερα των Φώτων.
=Ο Ζίκο, πάντως, δείχνει ήρεμος και ασχολείται μόνο με τις μεταγραφικές εισηγήσεις του. Επανέλαβε τις προάλλες την επιθυμία του για απόκτηση του Κεϊρίσον από την Μπαρτσελόνα.
= Τον νεαρό επιθετικό θέλει και ο Ανδρέας Νινιάδης. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, σε αντίθεση με τον Μπούτου, για τον οποίο λέει ότι είναι ένας αργός φορ, ο οποίος έχει υπερεκτιμηθεί χάρη στις ενέργειες των εκπροσώπων του.
=Τη μεταγραφή Κεϊρίσον, όμως, βλέπει με μισό μάτι ο Γιάννης Χρυσικόπουλος. Το δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη στα οικονομικά της ΠΑΕ
Ολυμπιακός εκφράζει διαρκώς αντιρρήσεις για κάθε εισήγηση του Ζίκο.
=Υποστηρίζει ότι οι Βραζιλιάνοι που προτείνει ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» διπλασιάζουν τις απαιτήσεις τους επειδή αποτελούν εισηγήσεις του Ζίκο και προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και βάζει στον πάγο όλες τις προτάσεις του βραζιλιάνου τεχνικού.


Σχολιάστε εδώ