Σίγησε η φωνή του Νίκου Κακαουνάκη…

Και νέα απώλεια για τον Τύπο. Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη ένας από τους παραδοσιακούς δημοσιογράφους, εκείνους που τους λένε οι νεώτεροι «της παλιάς σχολής», έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 71 ετών.

Ο Νίκος Κακαουνάκης πήρε τον δρόμο για το μακρινό ταξίδι. Η μαχητικότητά του, το πάθος του, η αθυροστομία του και η αγάπη του για το ρεπορτάζ, το οποίο υπηρέτησε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, ήταν που τον έκαναν περιζήτητο, πέρα από τις όποιες ενστάσεις είχε ο καθένας.

Τις τελευταίες 10 μέρες νοσηλευόταν στο «Ιασώ» ύστερα από σοβαρή επιπλοκή της υγείας του από μια επέμβαση για την αφαίρεση πολύποδα από το παχύ έντερο που είχε κάνει στον «Ευαγγελισμό». Και τα πράγματα δεν πήγαν καλά και χρειάστηκε να γίνουν άλλες δύο εγχειρήσεις.

Καθ’ όλο το διάστημα που βρισκόταν στην εντατική του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ήταν διασωληνωμένος, αλλά ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του δεν άντεξε.
Από τους πολιτικούς, πρώτη έσπευσε στο νοσοκομείο, μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν η Ντόρα, που λέγεται ότι γύρισε από το Καρπενήσι!

Ο Νίκος Κακαουνάκης ανήκε στη γενιά της μαχητικής δημοσιογραφίας και υπήρξε από τους θεμελιωτές του ελεύθερου ρεπορτάζ. Εργάστηκε στα «Νέα» για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε προσωπική φιλία με τον Χρήστο Λαμπράκη. Το ραδιοφωνικό βάπτισμα το πήρε στη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,4 το 1989 βγάζοντας στον αέρα την εκπομπή «Μια στο καρφί μια στο πέταλο», τίτλο εκπομπής που διατήρησε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πρωταγωνίστησε στα ερτζιανά. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως στέλεχος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Βρέθηκε στον Flash, υπήρξε στέλεχος του Alpha, εργάστηκε στο Mega και τα τελευταία χρόνια ήταν εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Καρφί», που χωρίς προσφορές η κυκλοφορία της ήταν γύρω στα 25.000 φύλλα. Γεννήθηκε στα Ορεινά του Ψηλορείτη στην Κρήτη και διατηρούσε στενούς δεσμούς με το νησί. Αντίο σε έναν μαχητή της δημοσιογραφίας.


Σχολιάστε εδώ