«Πληρωμένη απάντηση»

«Πληρωμένη απάντηση» στον γερμανό υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναφερόμενος στις επανορθώσεις που οφείλει η χώρα του στην Ελλάδα για τις ζημιές της κατοχής, είπε πως δεν μπορούν οι Γερμανοί να πληρώνουν τα λάθη των Ελλήνων, δίνουν 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
Στην απάντηση-ανακοίνωσή τους οι 66 αντιστασιακοί τονίζουν:
«Αν ο Σόιμπλε θέλει να μείνουμε στον κρατικό διαχειρισμό του θέματος και αν θέλει να είναι στοιχειωδώς πολιτικά και ηθικά συνεπής, τότε θα συμφωνήσει πως ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε -και μάλιστα ως μικρή και σχετικά φτωχή χώρα- τα πολύ μεγάλα λάθη – εγκλήματα των γερμανών πολιτικών, εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και να αρνείται η Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).
Η Ιταλία και η Βουλγαρία κατέβαλαν στην Ελλάδα έστω στοιχειωδώς τις επανορθώσεις που όφειλαν.
Του συνιστούμε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας:
Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία.
Συμφωνεί, λοιπόν, ο Σόιμπλε να μη συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες επί 60 ολόκληρα χρόνια τα καταστροφικά για την Ελλάδα λάθη των τότε Γερμανών και μάλιστα όταν με τόσες θυσίες βοήθησαν κι αυτοί να απαλλαγεί και ο γερμανικός λαός από τη χιτλερική βαρβαρότητα;
Απαντήστε, κ. Σόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας, συνέχεια επί 60 χρόνια».
Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γ. Βούλτεψης, Μ. Γλέζος, Γ.-Α. Μαγκάκης, Χ. Πασαλάρης κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ