Περί περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας

Μέσα στην απογοήτευση για την οικτρή κατάσταση της οικονομίας της χώρας, τα πολλά απαξιωτικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις ευρωπαίων παραγόντων, ακούσαμε τον κ. πρωθυπουργό να μιλάει για κίνδυνο περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας.
Μια δήλωση που επιτείνει την απογοήτευση και δημιουργεί σύγχυση και αμηχανία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δήλωση αφορά τα σκληρά οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας και ως έναν βαθμό θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα, αφού οι κυβερνώντες μας τόσα χρόνια στάθηκαν ανίκανοι να ρυθμίσουν τα της οικονομίας μας.
Δεν μπορούμε όμως να φαντασθούμε ότι ο κ. πρωθυπουργός εννοεί ότι η κακή οικονομική κατάσταση θα φέρει μεγαλύτερες πιέσεις στα εθνικά μας θέματα από τους άσπονδους φίλους μας και θα αναγκασθούμε να κάνουμε υποχωρήσεις.
Ακούμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για κρατική σπατάλη, διαφθορά, γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή, έλλειμμα αξιοπιστίας κ.λπ. κ.λπ., ποτέ όμως δεν ακούσαμε, εκτός από αόριστες αλληλοκατηγορίες των δύο μεγάλων κομμάτων, για συγκεκριμένες ευθύνες και υπευθύνους που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πρέπει να λογοδοτήσουν.
Τα παραμύθια τελείωσαν, όπως και η πλασματική ευημερία που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με δανεικά, και τα παχιά λόγια των πολιτικών μας έχουν τελειώσει και ήλθε η ώρα των λογαριασμών.
Χρειάζονται δίκαια και σκληρά μέτρα, και η κυβέρνηση και μετά από πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων μας φαίνεται πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Δυστυχώς, δεν ακούμε τίποτα για την πελατειακή σχέση πολιτικών και ψηφοφόρων και τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στη δημόσια διοίκηση, δύο κακά που ως χώρα πρωταγωνιστούμε και τα οποία γεννούν και αναπαράγουν τη διαφθορά και τα σκάνδαλα και κάποτε πρέπει να τελειώσουν.
Dr. B. A.


Σχολιάστε εδώ