Ο Θαπατέρο εξυμνεί Χριστόφια και προσκαλεί Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Ο κ. Θαπατέρο πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων οικογενειακώς σε ξενοδοχείο της Πάφου στη δυτική Κύπρο. Και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κ. Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας ότι:
• Το Κυπριακό θα είναι από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τη χώρα του, που ανέλαβε ήδη την προεδρία. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλιακές ενέργειες για επιτάχυνση λύσεως.
Πριν όμως φθάσει στην Κύπρο, δέχθηκε τηλεφώνημα του Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο και συζήτησε θέματα των ενταξιακών συνομιλιών της Άγκυρας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων. Και συγκεκριμένα τέθηκε θέμα για το άνοιγμα περισσότερων κεφαλαίων.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας και επειδή ακριβώς έγινε αναφορά στο Κυπριακό -ως αποτέλεσμα όσων είχαν προηγηθεί στη Σύνοδο Κορυφής για την αξιολόγηση της τουρκικής πορείας- ο κ. Θαπατέρο υποσχέθηκε ότι οριστικά θα απευθύνει πρόσκληση προς τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για επίσκεψη στη Μαδρίτη ή τις Βρυξέλλες.
Το θέμα έθιξε ανεπισήμως ο Πρόεδρος Χριστόφιας στον ισπανό πρωθυπουργό, στον οποίο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ενέργειες που να αναβαθμίζουν με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε βαθμό το «ψευδοκράτος» και τα όργανά του.


Σχολιάστε εδώ