Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

= Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπως ετοιμαζόταν να κάνει η ΝΔ, ή θα εγκαταλειφθεί η ιδέα, δεδομένης και της αντίθεσης που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων; Το ερώτημα αυτό θέτουν στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου.

= Με ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα τεθούν όρια και θα προσδιοριστούν, με επιστημονικούς και κοινωνικούς όρους, οι χρήσεις που θα επιτρέπεται η χωροθέτησή τους στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου και της Δυτικής Αττικής; Το ερώτημα αυτό θέτει στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης.

= Την άμεση επαναχρησιμοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης με συρμούς-πλατφόρμες για να μεταφέρουν τα ΙΧ που δεν μπορούν να διέλθουν από τα Τέμπη, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Ηρώ Διώτη και Γρηγ. Ψαριανός.

= Πότε προβλέπεται να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ο Οργανισμός Πρόνοιας Ασφαλισμένων Δημοσίου, για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, ερωτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης και Θοδ. Δρίτσας.

= Συνιστά σκόπιμη κυβερνητική επιλογή η κωλυσιεργία, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι καθυστερήσεις, ώστε αντί να διευρυνθεί ο κύκλος όσων θα λάβουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να περιοριστεί τελικά σε ένα όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό που θα λάβει, μάλιστα, το επίδομα πολύ καθυστερημένα; Το ερώτημα αυτό θέτει προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης. Ο ίδιος βουλευτής ερωτά επίσης τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος αν προτίθενται να επανεξετάσουν και να ακυρώσουν τις υπέρογκες έως και 110% αυξήσεις που έχουν αυθαίρετα και πέραν πάσης λογικής επιβάλει για τα παλαιότερα αυτοκίνητα και πρώτα απ’ όλα για εκείνα που οι κάτοχοί τους έχουν μικρά εισοδήματα. Είναι δυνατόν, υπογραμμίζει, να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι ό,τι λαμβάνουν με το ένα χέρι ως Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης το αποδίδουν με το άλλο για τέλη κυκλοφορίας του παλαιού μικρού κυβισμού αυτοκινήτου τους;

Με αφορμή το δημοσίευμά μας της περασμένης εβδομάδας για το αν και πότε θα αρχίσει η εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία τους ζητά να τον πληροφορήσουν τα εξής:

= Ποια είναι η τοποθέτηση του καθενός υπουργείου στο χρονίζον αυτό ζήτημα;

– Αν επιτέλους δρομολογηθεί η σύνταξη του Μητρώου, είναι ακριβές ότι θα κάνει αμέσως δυνατό να αναγνωρίζονται οι πραγματικοί αγρότες από τους υποτιθέμενους που λυμαίνονται τον χώρο αυτόν για χρόνια; Και πώς οι επιδοτήσεις θα πηγαίνουν στους πραγματικούς δικαιούχους;


Σχολιάστε εδώ