Μίκης: Καιρός να ξυπνήσουμε

ΕΙΝΑΙ καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας. Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ο Μ. Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τον ηθοποιό Στεφ. Ληναίο, καλώντας τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση, σε μια κρίσιμη καμπή για τα εθνικά μας θέματα.

Για το Κυπριακό ο διάσημος μουσικοσυνθέτης σημειώνει: Παρά το γεγονός ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε το Σχέδιο Ανάν, εν τούτοις τόσο μέσα στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα «υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που συνωμοτούν, ώστε με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών να το επιβάλλουν τελικά». Κι αυτό διότι, όπως τονίζει, «η επικράτησή του εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο των ΗΠΑ, που θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό στρατηγικό έρεισμα για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδιά τους στη Μέση Ανατολή».

Στην επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού και αναφέρεται σε κύκλους, ομάδες και οργανώσεις που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς «επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας». Πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια αυτή, όπως λέει, έπαιξε το Ίδρυμα Σόρος, το οποίο συγκαταλέγεται στις «δυνάμεις» που αποφάσισαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στη Γεωργία, ενώ σήμερα αναμοχλεύουν τους εθνικισμούς σε Αλβανία και Σκόπια. Ακόμη κάνει λόγο και για Έλληνες που δρουν ως «πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων» και οι οποίοι έχουν διεισδύσει στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας!

Η επιστολή του Μ. Θεοδωράκη αποτελεί μια «προσωπική έκκληση προς τον ελληνικό λαό» να στρατευτεί στον αγώνα «για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».


Σχολιάστε εδώ