Κάτω στον Πειραιά

Τα στελέχη έκαναν παράπονα πως η συντεταγμένη βάση στη Βʼ Πειραιά διαλύθηκε αμέσως μετά τις εκλογές και πως οι οργανώσεις έβαλαν… λουκέτο εν μια νυκτί! Δηλαδή υπάρχει στη βάση του Κινήματος μια εικόνα απογοήτευσης και αποσυντονισμού που έχει αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφορία του κόσμου για ό,τι έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Υπήρχε μάλιστα διάχυτη η ανησυχία για το τι θα γίνει στις δημοτικές εκλογές αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο.

Από την πλευρά τους, άλλα στελέχη και βουλευτές τόνιζαν πως τους έκανε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί έστειλαν ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές στους ψηφοφόρους τους χωρίς να πληρώνουν ταχυδρομικά τέλη, αφού τις έστελναν ως αλληλογραφία των υπουργείων τους!

Ούτε 100 μέρες δεν συμπληρώθηκαν από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα γιγαντώνονται. Πρέπει να βρεθεί επειγόντως γιατρικό για να αντιμετωπιστούν, γιατί οι γκρίνιες του κόσμου έχουν φτάσει από τον Πειραιά στο… Μαξίμου!

// Αφιερωμένο στον μαρτυρικό δήμο της Νίκαιας, που συνδυάζει το στοιχείο της προσφυγιάς, μια και δημιουργήθηκε από τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και του ηρωισμού, αφού δοκίμασε όσο λίγοι δήμοι τη ναζιστική θηριωδία με τα μπλόκα και τις εκτελέσεις, είναι το ημερολόγιο του 2010 του Ομίλου UNESCO Πειραιά. Η παρουσίαση των έργων του εικαστικού ημερολογίου έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τον πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά Γιάννη Μαρωνίτη και τον δήμαρχο του Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

// Αληθεύει ότι στον Δήμο Περάματος παρακρατούνται από τους μισθούς των υπαλλήλων ποσά που αποτελούν τις δόσεις για δάνεια που έχουν πάρει από διάφορες τράπεζες και δεν αποδίδονται, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί να έχουν μπει στον Τειρεσία χωρίς να το ξέρουν;

Όπως μας καταγγέλθηκε, οι υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας απεργούν μία μέρα κάθε εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση αυτή που τους έχει φέρει σε απόγνωση γιατί τους έχει κλείσει τις πόρτες σε όλο το τραπεζικό σύστημα χωρίς να φταίνε!

Εμείς δεν υποθέτουμε τίποτα, μας καταγγέλθηκε το γεγονός και το αναφέρουμε με ερωτηματικό. Αν όμως όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, κάποιοι στο Πέραμα θα ψάχνουν πού να κρυφτούν στις εκλογές!

// Πριν από περίπου 20 ημέρες ένας τοίχος στην πλευρά της Αγίας Αικατερίνης στην πλατεία Αλεξάνδρας κατέρρευσε και τσάκισε 4 ΙΧ που ήταν παρκαρισμένα εκεί. Από τότε οι ταλαίπωροι ιδιοκτήτες τους, που είναι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών, προσπαθούν να βρουν άκρη για το ποιος ευθύνεται για τη ζημιά που έπαθαν, μήπως και αποζημιωθούν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν καταφέρει τίποτε. Και πολύ φοβόμαστε πως θα υποχρεωθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τις ζημιές. Αυτός κι αν είναι… μποναμάς! Και μάλιστα σε εποχή κρίσης.

// Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό έχει αρχίσει να δουλεύει στην Καθαριότητα ο αντιδήμαρχος Αντώνης Αρώνης. Πέρα όμως από τον συντονισμό ασχολείται και με την περιστολή των δαπανών. Έχει ένα δικό του σύστημα για να ελέγχει τα χιλιόμετρα που κάνουν τα οχήματα του τομέα, μέσω των καυσίμων που καταναλώνουν, και έτσι γνωρίζει κάθε στιγμή τι καύσιμα απαιτούνται για την καλή λειτουργία της υπηρεσίας. Με βάση τα δεδομένα αυτά και την πραγματική κατανάλωση των οχημάτων, προκύπτει ότι την περίοδο Αγραπίδη ο δήμος πλήρωσε για καύσιμα 1 εκατ. ευρώ παραπάνω! Πού πήγε αυτό το εκατομμύριο δεν γνωρίζουμε, ούτε φαίνεται να είναι κάποιος διατεθειμένος να μας… διαφωτίσει. Γιατί άραγε;

// Είχαμε γράψει για την κακή εικόνα που δημιουργεί στο δημοτικό συμβούλιο η κατ’ επανάληψιν αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας για… ψύλλου πήδημα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της καθαριότητας, ο σύμβουλος του συνδυασμού «Ώρα Πειραιά» Ηλ. Κατσαφάδος σηκώθηκε και είπε ότι ο συνδυασμός αποχωρεί. Μόνο ο Τ. Κάρλες και ο Κ. Μανωλάκος όμως τον ακολούθησαν. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι (Καλαγιά, Βουτσινάς, Σαρρή, Αγγελόπουλος και Βουγιουκλάκης) παρέμειναν. Και φυσικά δικαιώθηκαν γιατί μετά την αποχώρηση των τριών ο πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ των εργαζομένων Νταβέλης, πήρε το μικρόφωνο και κατήγγειλε όσους φεύγουν λέγοντας: «Δεν είναι σωστό να εγκαταλείπουν την αίθουσα σύμβουλοι που τους έταξε ο λαός να παρακολουθούν τι γίνεται στην πόλη. Έπρεπε τώρα να είναι κι αυτοί μέσα για να μας ακούσουν»!

Η στήλη και την περασμένη Κυριακή ακόμα είχε στηλιτεύσει την τακτική αυτή που δυστυχώς έχει γίνει της… μόδας για την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Ελπίζουμε τώρα που τους τα… έψαλαν οι εργαζόμενοι, να μην το… ξανακάνουν. Για να δούμε…

// Το ακούσαμε αλλά όρκο δεν παίρνουμε. Ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος της παράταξης «Ώρα Πειραιά», που πρόσκειται στη ΝΔ, υπέβαλε στην Περιφέρεια (ή πρόκειται να υποβάλει) ένσταση για παύση νεαράς συμβούλου του ίδιου συνδυασμού, που εξελέγη από τις πρώτες, από τη θέση της, επειδή απουσιάζει από συνεχόμενες συνεδριάσεις και όπως λέει ο Κώδικας όποιος αιρετός σύμβουλος δεν παρίσταται σε περισσότερες των τριών συνεχόμενων συνεδριάσεων αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα. Λεπτομέρεια: Ο επιλαχών είναι «κολλητός» του Π. Μαντούβαλου και η σύμβουλος «κολλητή» του Β. Μιχαλολιάκου! Σημαίνει άραγε τίποτε αυτό;


Σχολιάστε εδώ