Η δική μας σιωπή είναι το πιο μεγάλο κακό…

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Νταγίπ Ερντογάν, ευρισκόμενος στην Ουάσινγκτον για επίσημη επίσκεψη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έκανε δηλώσεις ιδιαίτερα προκλητικές (με στρατηγική για το αντίκρισμά τους όταν τις εκπέμπει από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ) για το Κυπριακό και την ελλαδική Θράκη. Με το γνωστό σκληρό ύφος του δήλωσε ότι «δεν έχει σκοπό να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματά του από την κατεχόμενη Κύπρο» χώρα μέλος της ΕΕ (!), δηλαδή από τα εδάφη της ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προκλητική δήλωση του αφορά άμεσα την ηγεσία της ενιαίας ομοσπονδιακής ένωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (ΕΕ), τους είκοσι επτά ηγέτες της και ασφαλώς τον πρόσφατα εκλεγέντα πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ. Το ηχηρό ράπισμα του κ. Ερντογάν σ’ όλους τους ανωτέρω είχε το ιδιαίτερο μήνυμα με την ενσυνείδητη προσβολή και σκοπιμότητα αφού ήταν επικείμενη η συζήτηση, στη σύνοδο κορυφής της Ε. Ε, για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Δυστυχώς καμία αντίδραση, καμία απάντηση από όποιο θεσμικό όργανο της ΕΕ ή έστω από κάποιον ηγέτη από τους 27 για την προκλητική προσβολή του κ. Ερντογάν.
Αυτή η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ.
Ασφαλώς είναι κατανοητή και η ελλαδική σιωπή στο πιο πάνω ράπισμα. Αλλά στην άλλη δήλωση του κ. Ερντογάν την ίδια στιγμή ότι «στη Δυτική (ελλαδική) Θράκη υποφέρουν 130.000 Τούρκοι!» και η ελληνική σιωπή συνιστά πράξη αρνητική.
Το κακό για μας από το ψέμα του κ. Ερντογάν και τις δηλώσεις του που ακούστηκαν δυνατά από την Ουάσιγκτον σ’ όλη την οικουμένη είναι μεγάλο, αλλά το πιο μεγάλο κακό το κάνει η συνεχής δική μας σιωπή…
Βασίλειος Δημ. Βασιλειάδης
Θεσσαλονίκη


Σχολιάστε εδώ