Η ανασυγκρότηση ξεκίνησε

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αντ. Σαμαράς προχώρησε στη στελέχωση τόσο του στενού επιτελείου του όσο και του κομματικού μηχανισμού, ωστόσο η προσπάθεια ανάκαμψης θα είναι μακρά και επίπονη. Τα χρονικά περιθώρια πάντως δεν είναι… ατελείωτα, αφού το κόμμα πρέπει τους αμέσως επόμενους μήνες να αντέξει τους κραδασμούς ενός Συνεδρίου και στη συνέχεια να προετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες μιας εκλογικής αναμέτρησης, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπει σε ρυθμούς Συνεδρίου πιθανότατα προς το τέλος Ιανουαρίου, με τα αρμόδια στελέχη να καταστρώνουν… μεγαλεπήβολα σχέδια. Μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οκτώ τουλάχιστον προσυνεδριακές εκδηλώσεις, οι οποίες πλην μίας (στην Αθήνα) θα γίνουν σε πόλεις της περιφέρειας. Θα συνδυαστούν μάλιστα με περιοδείες του κ. Σαμαρά, που θα είναι οι πρώτες από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των 800.000 πολιτών που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση θα προγραμματισθεί για μέσα στον Φεβρουάριο. Αποφασιστικό ρόλο τόσο στην προετοιμασία όσο και στην οργάνωση του Συνεδρίου θα έχουν ο Δ. Αβραμόπουλος (έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής), ο Μάξ. Χαρακόπουλος (ως επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού), ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Μεν. Δασκαλάκης κ.ά. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει αναλάβει και λέγεται ότι έχει αρχίσει ήδη να μελετά τα αντίστοιχα μοντέλα οργάνωσης κομμάτων σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, προκειμένου να αντιγράψει ορισμένα στοιχεία, με την αναγκαία προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα.
Στο μεταξύ αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις του κ. Σαμαρά ως προς τα πρόσωπα που θα προτείνει για τη θέση του γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και του γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής.
Ενώ μέχρι πρότινος εθεωρείτο σχεδόν σίγουρο ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα είχαμε «αλλαγή φρουράς» στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα τελευταία 24ωρα η Ρηγίλλης έχει σημάνει «σιγή ασυρμάτου». Ακόμη πιο ασαφείς είναι οι ενδείξεις ως προς το στέλεχος που προκρίνει ο κ. Σαμαράς για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Πάντως ο Α. Λυκουρέντζος, που θεωρείται ο επικρατέστερος, έμεινε εκτός κομματικών οργάνων.


Σχολιάστε εδώ