«ΖΥΜΩΣΕΙΣ» ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η ΠΑΣΚΕ προεξοφλεί ότι θα παραμείνει πρώτη συνδικαλιστική δύναμη στον χώρο των συνδικάτων, διατηρώντας έτσι και μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου τής ΓΣΕΕ την προεδρία στην ηγεσία της. Μάχη για τη δεύτερη θέση, θα δοθεί μεταξύ των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ, παρότι τόσο ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης όσο και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Τσαλικάκης εκτιμούν ότι οι δυνάμεις τους θα παραμείνουν σταθερές, ενώ δεν αποκλείουν και μικρή άνοδό τους. Οι επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γ. Μαυρίκος, Γ. Πέρρος, Χρ. Κατσώτης και Θ. Κόντρας φέρονται αποφασισμένοι να αναδείξουν τη συνδικαλιστική τους οργάνωση δεύτερη δύναμη στη ΓΣΕΕ, ώστε να λειτουργήσει ως αντίβαρο στον –κατά την άποψή τους– κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ερώτημα αποτελεί πάντως πώς το ΠΑΜΕ θα χειριστεί τη νίκη του, εφόσον κατακτήσει τη 2η θέση, αν εξακολουθεί να εμμένει στην αποχή εκπροσώπων του, σε επίπεδο προεδρείων, από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε διατήρηση των δυνάμεων της Αυτ. Παρέμβασης προσβλέπουν οι κ. Γ. Γαβρίλης (αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ) και Αλ. Καλύβης (μέλος της ΕΕ της Συνομοσπονδίας) αποφασισμένοι να δώσουν μάχη «εκ των έσω» τόσο για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και για να αλλάξει ο προσανατολισμός δράσης της ΓΣΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα ακολουθήσει το συνέδριο της ΔΑΚΕ στο οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ. Ο απερχόμενος πρόεδρος Κ. Πουπάκης, αναμένεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο «για την ανάδειξη νέας γενιάς στελεχών που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες και ανάγκες της επόμενης δεκαετίας». Η ανανέωση των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ είναι απαραίτητη συνθήκη για την καλύτερη επικοινωνία με τα σύγχρονα προβλήματα και την κοινωνία, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Πουπάκης, ο οποίος τιμήθηκε το Σάββατο στη Λευκωσία ως «ένας βουλευτής της Κύπρου που συνεργάστηκε και εξακολουθεί να εκφράζει και να προωθεί θέματα και αιτήματα της ΣΕΚ στην Ευρωβουλή». Συγκινημένος ο ευρωβουλευτής,
αναφέρθηκε στα θερμά λόγια που του απεύθυνε το κορυφαίο στέλεχος της ΣΕΚ Ν. Μωϋσέως αλλά και οι εκπρόσωποι της νεολαίας της κυπριακής αυτής εργατικής συνομοσπονδίας (πρόσκειται στο ΔΗΣΥ). Ο κ. Πουπάκης διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει τον ρόλο του «συνδέσμου» μεταξύ συνδικάτων και Ευρωβουλής, με στόχο πάντα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (σ.σ.: είναι στενή η συνεργασία του ευρωβουλευτή με τα στελέχη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις ηγεσίες των δύο οργανώσεων).
Υπενθυμίζεται η απευθείας ερώτηση που ο κ. Πουπάκης διατύπωσε προς τον Επίτροπο Χ. Αλμούνια για το τι προτίθεται να κάνει για τις χώρες στις οποίες προβλέπεται επιδείνωση της φτώχειας, της ανεργίας κ.λπ. για να εισπράξει ως απάντηση το εξής:
«Οι χώρες που έχουν δημιουργήσει πίτα, θα τη μοιράσουνε. Όσες όμως δεν έχουν προβλέψει για τις δύσκολες ώρες, ας αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνες τους».
Ο κ. Πουπάκης, μόλις 24 ώρες πριν, είχε τιμηθεί από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου μαζί με τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Πολυζωγόπουλο (πρώην πρόεδρο ΓΣΕΕ) και το συνδικαλιστικό στέλεχος της παράταξης Αυτ. Παρέμβαση Αλ. Καλύβη πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Και στους τρεις αναγνωρίστηκε η συμβολή τους στη δημιουργία και την ενίσχυση των δομών της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Εργασίας.
Η εκδήλωση έγινε στη διάρκεια ημερίδας για το συνδικαλιστικό κίνημα.


Σχολιάστε εδώ