Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Τράπεζες: Και το 2010 φαντάζουν ως η «λογική» επιλογή για κάθε επενδυτή που αναζητά «σίγουρα» (;) χαρτιά και μια ισχυρή βάση για το χαρτοφυλάκιό του. Εκείνο που όλοι καταλαβαίνουμε είναι πως ο τραπεζικός κλάδος θα εξακολουθήσει να δίνει τον τόνο των εξελίξεων, ενώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν «τρέχουν» όλα τα χαρτιά το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά ξεκινά με τις περισσότερες τράπεζες να διαπραγματεύονται κατά μέσον όρο 10% με 15% κάτω από τη λογιστική τους αξία…
4Πάντα στις τράπεζες, η Merrill Lynch έβγαλε θετικές εκθέσεις για τον τίτλο της Alpha Bank αλλά και γι’ αυτόν της Εθνικής.
4ΜΕΤΚΑ: Στα 10,5 ευρώ η τιμή-στόχος από την Αγροτική Τράπεζα, που συνεχίζει να καλύπτει τη μετοχή.
4Altec: Στα 0,34 ευρώ ορίστηκε η τιμή διάθεσης των μετοχών στην αύξηση κεφαλαίου της εισηγμένης, η οποία ζητά κεφάλαια ύψους 40 εκατ. ευρώ.
4Και η Νίκας επέλεξε τον δρόμο του ομολογιακού δανείου (με ιδιωτική τοποθέτηση) για να εξασφαλίσει τα 55 εκατ. ευρώ που χρειάζεται.
4Να σας θυμίσω ξανά πως η ακτοπλοΐα θα μας δώσει πολλές ειδήσεις μέσα στον χειμώνα. Τα τελευταία νέα θέλουν τη MIG να αγοράζει κι άλλο πακέτο μετοχών της Attica Group αλλά και τον όμιλο Grimaldi να πράττει το ίδιο στις Μινωικές Γραμμές. Θα δούμε κι άλλα…


Σχολιάστε εδώ