Άγνωστες οι βουλές της κυβέρνησης για το Μέγαρο

Ομίχλη και με το τι θα γίνει από πλευράς διοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφραστεί οι προθέσεις της κυβέρνησης και βασικά του πρωθυπουργού διά «στόματος» του αρμόδιου υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, ως προς το ποιους θα ορίσει για τις 5 θέσεις (από τις 10) του διοικητικού συμβουλίου. Τους άλλους 5 βάζει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής, το ΔΣ του οποίου θα συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Κώστας Πυλαρινός για την κάλυψη της θέσης του Λαμπράκη.
Η εκλογή προέδρου γίνεται με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής και αν εκλεγεί πρόεδρος από την πλευρά των μελών που ορίζει το κράτος, τότε ο αντιπρόεδρος επιλέγεται από τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού έκαναν αποδεκτές όλες τις προτάσεις του Λαμπράκη για τα μέλη του ΔΣ του Μεγάρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, που είχε ακουστεί ως ο πιθανότερος για τη θέση του προέδρου, θέλει να αποχωρήσει.
Δύσκολα πάντως θα βρεθεί άτομο που θα έχει όλα αυτά που διέθετε ο Χρήστος Λαμπράκης, τη δύναμη και τη γνώση.
Τη θέση αυτή επεδίωκε πάντα να πάρει η Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά δεν φαίνεται να έχει τύχη.


Σχολιάστε εδώ