Τολμήστε και αφήστε τα λόγια

Κύριε Διευθυντά,
Συνήλθαν, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των πολιτικών μας κομμάτων και συζήτησαν για τη διαφθορά όπου η χώρα μας έχει τα πρωτεία.
Τώρα ανακάλυψαν τη διαφθορά και δεν ξέρουν ότι ΜΙΑ είναι η λύση και το μέσο κατάργησης της διαφθοράς. Η παραδειγματική τιμωρία (που σήμερα είναι ανύπαρκτη) μερικών ήδη παρεκτραπέντων ώστε να μην επαναληφθεί το λυπηρό αυτό φαινόμενο. Τώρα με την υπάρχουσα ατιμωρησία προωθούμε, αυξάνουμε και εξαπλώνουμε τη διαφθορά.
Αν ήταν 10-15 ένοχοι διαφθοράς στη φυλακή με καταδίκες 20-30 χρόνια κάθειρξη δεν θα είχαμε πρόβλημα. Αντί αυτού κανένας δεν τιμωρείται.
Επαναλαμβάνω ότι η λύση είναι ΜΙΑ και μοναδική. Φυλακή μακροχρόνια στους παρεκτραπέντες, έστω και αν ματώσουν τα κόμματα, θα ιαθεί όμως η κοινωνία και θα αποκτήσει αξιοπιστία (που έχασε) η χώρα μας και το κοινωνικό της σύνολο. Δεν τα ξέρουν αυτά οι πολιτικοί μας αρχηγοί; Τα ξέρουν και τα παραξέρουν. Επειδή δε συχνά οι πρωθυπουργοί ομιλούν για περιορισμό της σπατάλης (που είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς), ας τολμήσουν να βάλουν χέρι και περιορισμούς σε αυτήν για να λυθεί το οικονομικό μας πρόβλημα. Τα νοσοκομεία π.χ. αγοράζουν (βάσει ΦΕΚ) τα πρωτότυπα φάρμακα με καπέλο 500% αντί των βιοϊσοδυνάμων, που στοιχίζουν 20% αυτών, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια ελλείμματα τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Τολμήστε λοιπόν και αφήστε τα λόγια.
Δρ Αναστάσιος Β. Κοβάτσης,
Καθηγητής ΑΠΘ,
Θεσσαλονίκη


Σχολιάστε εδώ