στα Ενδότερα των ομάδων

= Έπεσε ο Ολυμπιακός από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχασε τον τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα από τον Παναθηναϊκό. Εξέλιξη που γέμισε αυτοπεποίθηση τους «πράσινους» οι οποίοι έδειχναν ιδιαίτερα πιεσμένοι μετά την ήττα τους στο ντέρμπι του Φαλήρου και την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, με τον Νίκο Νιόπλια στη θέση του Χενκ Τεν Κάτε.
= Η ήττα των «ερυθρολεύκων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο, απέδειξε πόσο σημαντικός είναι για κάθε μεγάλη ομάδα ένας παίκτης σαν τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Από δύο ματς, ένα σε Πρωτάθλημα και ένα σε Κύπελλο, έλειψε ο Σουηδός και η ομάδα του Πειραιά γνώρισε ισάριθμες ήττες.
= Παίκτη ίδιας ποιότητας και στην ίδια θέση αναζητά και ο Παναθηναϊκός. Είναι, άλλωστε, η μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου και, ασφαλώς, στην Παιανία χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που άφησαν το καλοκαίρι τον Μέλμπεργκ να πάει στον Πειραιά επειδή δεν διέθεσαν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ περισσότερο από την προσφορά που έκαναν σε παίκτη και Γιουβέντους.
= Στον Πειραιά, πάντως, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την επιστροφή του Μέλμπεργκ στην αγωνιστική δράση. Προβληματισμός που απορρέει από τη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε κατά το παρελθόν στην αποθεραπεία των τραυματιών.
= Εδώ που τα λέμε, μόνο άδικο δεν έχουν στο Λιμάνι. Αρκετοί παίκτες βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και καθυστέρησε σημαντικά η επάνοδός τους στη δράση.
= Μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός έχει απανωτά ντέρμπι, έστω και εντός έδρας. Η παρουσία του Σουηδού, λοιπόν, κρίνεται αναγκαία τόσο για αγωνιστικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς είναι ο παίκτης που προσφέρει σιγουριά σε όλη την ομάδα.
= Στην ΑΕΚ δεν έχουν Μέλμπεργκ. Ούτε, βέβαια, τη δυνατότητα να αποκτήσουν αμυντικό τέτοιου επιπέδου.
= Ο Μπάγεβιτς είχε στη διάθεσή του τον Μαϊστόροβιτς, παρτενέρ του «ερυθρόλευκου» σε πολλούς αγώνες της Εθνικής Σουηδίας. Ο «Μαΐστρο», όμως, κάνει τη μία γκέλα πίσω από την άλλη και δείχνει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται στο πλευρό του έναν αμυντικό ηγέτη.
= Εδώ υπάρχουν οι ευθύνες του Μπάγεβιτς. Ο 62χρονος τεχνικός έκανε λανθασμένες επιλογές το περασμένο καλοκαίρι σε όλες τις θέσεις.
= Ακόμα και αν δεχθούμε τον ισχυρισμό του ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν πήραν το χρίσμα του Νίκου Θανόπουλου, ο προπονητής όφειλε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Τον Αύγουστο, όμως, ο Μπάγεβιτς δημιουργούσε προσδοκίες στον κόσμο της ΑΕΚ.
= Για να λέμε, πάντως, τα πράγματα με το όνομά τους, ο Ντούσκο πληρώνει και την πλήρη απαξίωση της ομάδας από την έλλειψη ισχυρής διοίκησης και από τα εσωτερικά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως. Επίσης πληρώνει τη δημόσια ομολογία του Θανόπουλου ότι τον έφεραν στην ομάδα οι μέτοχοι με στόχο να λειτουργήσει ως ασπίδα.
= Η δήλωση του προέδρου απασχόλησε για πολλές μέρες τους παίκτες της ΑΕΚ. Ειδικά τους ξένους, που αντιλήφθηκαν ότι επί της ουσίας ο προπονητής τους δεν απολάμβανε την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη της διοίκησης.
= Ο Θανόπουλος, βέβαια, ζει στον κόσμο του. Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά κράτησε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
= Όπως λένε κάποιοι μέτοχοι, ο Θανόπουλος απέτυχε ως πρόεδρος, αλλά κατά τη γνώμη του πέτυχε ως διευθύνων σύμβουλος και γιʼ αυτό θέλησε να συνεχίσει το έργο του. Επί της ουσίας, βέβαια, ο πρώην πρόεδρος διατήρησε τη δεύτερη ιδιότητά του διότι ενδιαφέρεται για τον μισθό που παίρνει από την Ένωση.
= Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ακόμα και για αξιόλογα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς η ύφεση της οικονομίας περιόρισε αισθητά και τις δουλειές και τις αποδοχές.
= Είναι ανθρώπινο, λοιπόν, να επιθυμεί ο Θανόπουλος να διατηρήσει τη μισθοδοσία του από την ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι ότι οι μέτοχοι εξακολουθούν να τον κρατούν στην ΠΑΕ, αν και οι περισσότεροι έχουν αρνητική γνώμη για τις ικανότητές του.
= Ο Θανόπουλος, άλλωστε, αποτέλεσε και το σημείο τριβής ανάμεσα στον Πέτρο Παππά και τους Γκίκα, Γκούμα, Χατζηϊωάννου. Ο πρώτος εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο στο πόστο του έως το καλοκαίρι, αλλά οι άλλοι δύο διαφώνησαν και εκχώρησαν τις μετοχές τους στους οργανωμένους οπαδούς.
= Στην Καβάλα δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Αρκεί και μόνο η προκαταβολή των 700.000 ευρώ στον Έμπι Σμολάρεκ για να αντιληφθεί ο καθένας ότι το χρήμα ρέει άφθονο στην ομάδα της ανατολικής Μακεδονίας.
= Ακόμα και τα πριμ δίνονται στους παίκτες αμέσως. Μετά το διπλό στη Νέα Σμύρνη, οι παίκτες της Καβάλας μοιράστηκαν 50.000 ευρώ που τους πρόσφερε ο Μάκης Ψωμιάδης.
= Ο τελευταίος, πάντως, αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο του προκαλεί κάποια σύγχυση. Όταν μπαίνει στα αποδυτήρια έπειτα από ένα θετικό αποτέλεσμα της Καβάλας, οι παίκτες τον αποθεώνουν με το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος».
= Ο Μάκης Ψωμιάδης, ωστόσο, δηλώνει απλώς «φίλαθλος». Θα μπορούσε, λοιπόν, να λυθεί το πρόβλημα με τη διασκευή του συνθήματος σε «είναι τρελός ο… φίλαθλος».
= Στον Μίλος Τεόντοσιτς έχει χρεώσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης την ήττα του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο στο συγκλονιστικό ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον Πειραιά, ο «δράκος» έχει παράπονα από τον σέρβο γκαρντ και για την έλλειψη αμυντικής προσήλωσης, αλλά και για τις χαμένες επιθέσεις που πήρε στο τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά και της παραίτησης.
= Μετά τον Βέλλιο, οι έλληνες φίλαθλοι έμαθαν και τον Βουτσιά. Αν μη τι άλλο, ο Σάββας Κωφίδης δείχνει ξεκάθαρη διάθεση να επενδύσει στους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες του Ηρακλή.
= Όπως λένε στη Θεσσαλονίκη, το συγκεκριμένο δίδυμο των πιτσιρικάδων μπορεί να φτάσει μέχρι την εθνική ομάδα. Εκφράζουν, όμως, αμφιβολίες εάν το πράξουν ως παίκτες του «Γηραιού» ή με τη φανέλα άλλου συλλόγου.
= Οι δύο πιτσιρικάδες απασχολούν ήδη τις μεγάλες ομάδες, ακόμα και εντός Θεσσαλονίκης. Όπως όμως διαμορφώνονται τα οικονομικά δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να αγοράσουν παίκτες από ομάδες όπως ο Ηρακλής που δεν συνηθίζουν να ξεπουλάνε.
= Ο Βέλλιος, πάντως, αρέσει πολύ και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αν, μάλιστα, μπορούσε να προτείνει Έλληνες παίκτες στους μετόχους ή σε κάποιο νέο ιδιοκτήτη, τότε ο πιτσιρικάς του Ηρακλή θα βρισκόταν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών του.
= Αξίζει να σημειωθεί ότι καλή γνώμη για τον Βέλλιο έχει και ο Βασίλης Δημητριάδης. Ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, μάλιστα, έχει πει ότι ο επιθετικός του «Γηραιού» μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο σκόρερ.
= Επειδή αναφέρθηκα στον Δημητριάδη, το στέλεχος της Ένωσης έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο των ΜΜΕ. Όχι όλων, βέβαια, αλλά κάποιων εξ αυτών, καθώς βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή μαζί τους και έτσι καταφέρνει και διατηρεί τις ισορροπίες και να προστατεύει σε σημαντικό βαθμό τον Μπάγεβιτς, του οποίου αποτελεί τη μεγαλύτερη ασπίδα.


Σχολιάστε εδώ