Ποια Ευρώπη πλάθουμε και με ποια υλικά

Κύριε Διευθυντά,
«The war is not an option» (δεν υφίσταται επιλογή πολέμου). Έτσι συμφωνούν οι καλοί και σωστοί κυβερνήτες δύο όμορων χωρών και φαίνεται ότι έτσι έχει γίνει με τους έλληνες και τούρκους κυβερνήτες.
Φαίνεται όμως ότι οι τούρκοι «αναθεωρητές» των συνθηκών του αιγαιακού status quo εκλαμβάνουν αυτή την άτυπη συμφωνία ως αδυναμία της Ελλάδας και συνεχίζουν τα «παίγνια πολέμου» θέτοντας ανεύθυνα σε κίνδυνο την ασφάλεια και το «ευ ζην» των δύο λαών, με την υστερόβουλο κουτοπονηριά ότι η Ελλάδα θα φοβηθεί, θα κουραστεί και θα υποχωρήσει. Δεν αντιλαμβάνονται βέβαια πως σφάλλουν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Κοινοβούλιο μας είπε ότι «εμείς πλάθουμε την Ευρώπη». Να συμφωνήσουμε αλλά και να διερωτηθούμε για το «ποια Ευρώπη» πλάθουμε και με «ποια υλικά». Με τα υλικά των «αναθεωρητών» (;), του «casus belli» (;), των παραβιάσεων του εθνικού χώρου μιας συμμάχου και ομόρου χώρας (;), της επεμβάσεως στις εσωτερικές υποθέσεις του γείτονα (;), της στρατιωτικής κατοχής τμήματος μιας ευρωπαϊκής χώρας (;), της «α λα καρτ» και εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου συμπεριφοράς (;).
Όχι βέβαια δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να πλάσουμε τέτοια Ευρώπη και αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Τούρκοι, πρέπει να το καταλάβουμε «εμείς» και να σταματήσουμε να παριστάνουμε αυτάρεσκα τους «θηριοδαμαστές» (!), αυταπατώμενοι ότι ασκούμε «υψηλή πολιτική» (που δεν καταλαβαίνει η πλέμπα!).
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ


Σχολιάστε εδώ