Ο λαός ξέρει και τιμωρεί…

Κύριε Διευθυντά,
Όταν η Νέα Δημοκρατία έπαθε αυτήν τη μεγάλη πανωλεθρία με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου βγήκαν οι χαμένοι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και είπαν και ελάλησαν (όλοι συνεννοημένοι) ότι αιτία της ήττας της μεγάλης παράταξης του «σεμνά και ταπεινά» ήταν η πίκρα που ποτίσαμε περίπου 1.000.000 οπαδούς μας και λάκισαν από το κόμμα.
Από την ημέρα που βρήκε αρχηγός της Νου Δου ο κ. Σαμαράς, άλλαξε το τροπάριο και άρχισαν να δικαιολογούν την ήττα τους με την εξής ωραία δικαιολογία: Ο αρχηγός μας (ο καταλληλότερος σύμφωνα με τα γκάλοπ) είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γι’ αυτό ηττήθη, ενώ ο κ. Γιωργάκης (ο ακατάλληλος σύμφωνα με τα γκάλοπ) είπε ψέματα στον λαό γι’ αυτό ενίκησε! Δεν μας είπαν όμως ποια ήταν η πίκρα που πότισαν 1.000.000 οπαδούς τους (κατά τους υπολογισμούς των ιδίων) και ελάκισαν από τη στρούγκα; Μήπως η πίκρα ήταν τα πολλά σκάνδαλα; Υποκλοπές, απαγωγή Πακιστανών, Βατοπέδι, άγονες γραμμές, ΜΕΒΓΑΛ, κουμπάροι, Ζήμενς, δομημένα ομόλογα, απόπειρα αυτοκτονίας από τον 4ο όροφο κ.λπ.
Εκτός των άλλων, μας λένε πως θα κάνουν συνέδριο για να εξακριβώσουν τα αίτια της ήττας! Γιατί, ρε παιδιά, συνέδριο και δεν ρωτάτε έναν τυχαίο να σας πει τα αίτια, παρά να κάνετε τόσα έξοδα και τόσους κόπους για να μάθετε τα αίτια. Τα αίτια τα έγραφαν πέντε χρόνια και έξι μήνες οι εφημερίδες, δεν τα μάθατε ακόμα;
Ο καταλληλότατος ήθελε να χάσει καθότι γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεν πάει άλλο, γι’ αυτό μετά την ήττα (που την περίμενε όχι βέβαια μ’ αυτό το ποσοστό) ήταν χαρούμενος, όπως και η κυρία Ντόρα για άλλη βέβαια αιτία.
Για τόσο αφελείς μας περνούν;
Και αυτοί που τα λένε έχουν χρηματίσει και υπουργοί!
Για δες ποιοι μας κυβερνούν!
Πέτρος Αραβαντινός


Σχολιάστε εδώ