Νέα ηγεσία, παλαιά προβλήματα στον ΟΑΕΔ

Με πολλές ακαδημαϊκές περγαμηνές, ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας ξεκίνησε τη θητεία του εν μέσω προγραμματικού χάους που είχε δημιουργηθεί με την απόφαση για καταβολή του Επιδόματος Αλληλεγγύης σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους κ.λπ.
Ουσιαστική ενημέρωση του κ. Κικίλια ξεκινά τις μέρες αυτές, οπότε και άρχισε να ομαλοποιείται η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους δικαιούχους. Όπως έγινε και σε άλλα Ταμεία, πληροφορούμαστε ότι και ο νέος διοικητής βρήκε τον ΟΑΕΔ χωρίς λεφτά και καλείται να κινητοποιηθεί ώστε ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και μετά να καταρτίσει τους σχεδιασμούς για το 2010 που προβλέπεται να είναι χρονιά έκρηξης της ανεργίας.
Από τους πρώτους στόχους η κατάρτιση προγραμμάτων στήριξης της ενεργού απασχόλησης.
Ο διοικητής δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τους συντάκτες του εργατικού ρεπορτάζ. Με τον νέο χρόνο θα μάθουμε τις προτεραιότητες και το σχέδιο του κ. Κικίλια για τον Οργανισμό, που είναι τόσο κρίσιμος για ανέργους και συνταξιούχους και κυρίως για τη λήψη μέτρων που να αποσκοπούν στην αύξηση των θέσεων εργασίας.


Σχολιάστε εδώ