Ζούμε στο λυκόφως των αξιών

Κύριε Διευθυντά,
Κατά τον κ. πρωθυπουργό, όχι μόνον ευρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά εξ αυτού κινδυνεύει και η εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά μετά το 1974.
Ερμήνευσε δε εκ των υστέρων την ανησυχία του, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, λέγοντας ότι τελούντες υπό οικονομικήν επιτήρηση της ΕΕ παραχωρούμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας.
Αλλά ερωτάται, πρώτη φορά από το 1974 απειλείται και κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία και ανησυχεί τόσο τώρα ο πρωθυπουργός;
Όταν επί 35 χρόνια η τουρκική αεροπορία οργώνει τον ελληνικό ουρανό του Αιγαίου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία ανενόχλητα παραπλέουν ακόμα και το Σούνιο, όταν μιλούν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, όταν οι τουρκικές ακταιωροί από το 1996 ναυλοχούν στα Ύμια, όλα αυτά και άλλα πολλά δεν αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία μας;
Η υπόστασή μας κινδυνεύει πρωτίστως από τον μεγαλομανή και άρπαγα νεοθωμανό και όχι από την ΕΕ λόγω οικονομικής κρίσεως. Διαφεύγει δε του κ. Παπανδρέου ότι η πατρίδα μας από την ελευθέρωση και συγκρότησή της εις κράτος έχει γνωρίσει αλλεπάλληλες πτωχεύσεις, οικονομικές κρίσεις, δανεισμούς δυσβάστακτους και πάντοτε ανορθώθηκε, όμως ουδέποτε εγνώρισε ανόρθωση έπειτα από εθνικές συρρικνώσεις, όπως η πρόσφατη εθνική καταστροφή της Κύπρου.
Κατά τον Πολύβιο Δημητρακόπουλο (Χρυσή Διαθήκη, σελ. 152) «τα έθνη δεν φονεύονται ούτε από την πείνα, ούτε με τις χρεοκοπίες, ούτε με την ήττα, φονεύονται με τις ιδέες». Και δυστυχώς οι ιδέες, το ηθικό και το φρόνημά μας βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι.
Ζούμε το λυκόφως των αξιών, την κατακρήμνιση των συμβόλων, την καύση των σημαιών από τον εσωτερικό μας εχθρό, την έλλειψη ενημερώσεως και διδασκαλίας για ανύψωση του λαϊκού πατριωτικού αισθήματος.
Τα εθνικά μας θέματα έπρεπε να είναι σε πρώτη προτεραιότητα και να έπονται η οικονομία, η διπλωματία και οι Ένοπλες Δυνάμεις εις την υπηρεσία των εθνικών θεμάτων.
Τελικώς η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει μόνον οικονομική αλλά και εθνική-πατριωτική κρίση και έλλειψη ηγετών αξίων των περιστάσεων και των καιρών.
Πατρίδα, πατρίδα, ήσουν άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν (λόγια Μακρυγιάννη).
Θεόδωρος Ν. Σαρτζετάκης


Σχολιάστε εδώ