Εκρηκτική η κατάσταση

«Η Ελλάδα είναι σαν τη χύτρα που βράζει και αν δεν βγάλεις το καπάκι την ώρα που πρέπει, εκρήγνυται». Κάπως έτσι περιγράφουν κυβερνητικά στελέχη την κατάσταση στην οικονομία όπου δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα.
Βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων περιγράφουν με μελανά χρώματα αυτό που ζουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Φτώχεια, οικονομικό μαρασμό, ανέχεια, μηδέν κίνηση στην αγορά τις ημέρες τώρα των Χριστουγέννων και, το χειρότερο, κίνημα μικροκαταθετών που αποσύρουν από τις τράπεζες τις οικονομίες τους φοβούμενοι τα χειρότερα. Με όποιον και αν μιλήσει κανείς από τους γαλάζιους ή τους πράσινους βουλευτές, το κλίμα που εισπράττουν είναι το ίδιο: «Κινδυνεύουμε».
«Θα μπαίνουμε στη Βουλή και θα τρώμε από τον κόσμο χλαπάτσες…» έλεγε Νεοδημοκράτης βουλευτής που φοβάται ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε έκρηξη του κόσμου.
Τα ίδια, με άλλα λόγια, λένε και πράσινοι βουλευτές, περιγράφοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση που πρόκειται να βιώσουμε όλοι μας τους επόμενους μήνες. Οι περισσότεροι καταλήγουν πως μέσα από την οικονομική κρίση αλλάζει αναγκαστικά και το πολιτικό σκηνικό. «Θα
αναγκαστούμε να πάμε μαζί», σημειώνουν με έμφαση βουλευτές των δύο κομμάτων, αρχίζοντας να κάνουν δειλά δειλά ορατό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Στην Ιπποκράτους αντιμετωπίζουν σαν εφιάλτη αυτό το ενδεχόμενο, που πολύ φοβούνται ότι θα το προκρίνει ο αρχηγός τους μπροστά στη θύελλα των μέτρων που αναγκαστικά θα πρέπει να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που συνεχώς θα επιδεινώνεται από τις επιθέσεις των ξένων οίκων, που θα μειώνουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, και τις πιέσεις της Κομισιόν.


Σχολιάστε εδώ