Εθνική ενότητα

Θέλω και πάλι να εκφέρω τη γνώμη μου πάνω στο μεγάλο θέμα της οικονομίας, που όπως διέγνωσε και ο πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον στην εντατική. Και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φτάνουν μόνο οι ανθρώπινες ευχές για περαστικά, αλλά χρειάζονται άμεσα ιατρικά συμβούλια και κατάλληλες ιατρικές αγωγές από κορυφαίους γιατρούς, ώστε να ανακάμψει και να εξέλθει από την εντατική η μεγάλη ασθενής που είναι η Ελλάδα μας. Και παρά την κρισιμότητα του κορυφαίου θέματος είναι εύκολο να γίνει τούτο πράξη, φτάνει μόνο να μπουν σε εφαρμογή τα παρακάτω:
Το καλύτερο φάρμακο σ’ αυτήν τη φάση είναι να καταργηθεί η λέξη αντιπολίτευση. Όπως σε εμπόλεμες καταστάσεις, οι πολιτικοί ενεργούν σαν Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, έτσι ακριβώς θα πρέπει και τώρα όχι μόνο να μην κοντράρουν την κυβέρνηση, αλλά ό,τι σωστό έχουν στο μυαλό τους για το καλό του τόπου μας, να το προτείνουν και όλοι μαζί να το αξιολογούν.
Το άλλο δυνατό φάρμακο το πρότεινα ξανά από αυτήν τη στήλη πριν από έναν μήνα με το να γίνει ένας τηλεμαραθώνιος για τα ελλείμματα, δίνοντας λεφτά αυτοί που έχουν και μπορούν αλλά και όλος ο ελληνικός λαός να τσοντάρει απ’ το υστέρημά του. Το τρίτο και το πλέον σωτήριο φάρμακο είναι η παραγωγικότητα. Και πώς θα γίνει αυτό; Με απλά λόγια, να πουν οι διοικούντες τη γυμνή αλήθεια στους νέους, πως για να γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία και να αναστηθεί το κράτος θα πρέπει να οργώσουμε τη γη μας, που παράγει τα πιο γευστικά προϊόντα στον κόσμο, ακόμα και στις γλάστρες να φυτέψουμε πατάτες και όχι να εισάγουμε πάνω από το 80% των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, που καταναλώνει ο ελληνικός λαός. Τώρα θα μου πείτε ποιοι θα οργώσουν τη γη και θα κάνουν όλες τις χειρωνακτικές δουλειές;
Μα τα Ελληνόπουλα, όπως στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 και θα δουλεύουν σε όλα τα επαγγέλματα, όχι μόνον οι νέοι που θα έχουν τελειώσει το λύκειο, αλλά και εκείνοι που θα έχουν βγάλει το πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες.
Όσο γι’ αυτούς που, ενώ πλούτισαν από την ελληνική πελατεία τους, τώρα σηκώνουν τα λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες και τα πάνε προς Ελβετία μεριά, να τους αφαιρείται διά παντός η ελληνική ιθαγένεια.
Θανάσης Σταματέλος
Καστέλλια Φωκίδος


Σχολιάστε εδώ